Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 53 228 продукта и наличност над 4 428 257 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
53 228 продукта в наличност.
4 428 257 Артикула.

Лепила

Лепилото е смес или вещество от неорганични или органични вещества, способни да залепват различни материали като кожа, плат, хартия, дървесина и др. Създава се силна адхезионна връзка между лепилото и материала на съединяваните повърхности. Кохезията на лепилото влияе на здравината на залепения шев.

По състав лепилата биват неорганични (разтвори, расплави, припои) и органични (разтвори, расплави, полимеризиращи се).

 

По тип на залепване биват:

  • изсъхващи (сухи) лепила – силикатно лепило, казеин, лепило за дърво, поливинилацетатно
  • неизсъхващи (мокри) лепила – адхезиви (на основата на колофон)
  • връзки на основата на полимеризиращи композиции – неорганични – алумофосфатни връзки, епоксидна смола

 

Основа на органичните лепила служат главно синтетически полимери и олигомери. Те образуват слой от лепилото в резултат на втвърдяване при охлаждане, втвърдяване при химическа реакция или вулканизация. Алумофосфатните, керамичните, силикатните и металическите се отнасят към неорганичните лепила. Според агрегатното състояние лепилата биват течни или твърди.

 

В магазини „Баш Майстора“ ще откриете лепила за автостъкла, аквариуми, дърво, кантиращи машини, огледала, както и епоксидни, монтажни, универсални и лепила уплътнители.

 

Епоксидните лепила са лепила на базата на епоксидна смола и втвърдител. Характеризират се с ниска еластичност и с висока якост. Подходящи са за свързване на метал, композитни материали, керамика, дърво, пластмаса, камък и керамика.

 

Лепилата за автостъкла са перфектно решение за уплътняване и залепване на стъкла в автомобилната промишленост, индустрията на товарни автомобили и при изработка на контейнери.

 

Лепилата за аквариуми отлично прилепват към стъкло, керамика, полирани повърхности, алуминий и копелитно стъкло. Използва се за изработка на аквариуми и уплътняване на по-големи стъклени конструкции.

 

Поливинилацетатните лепила за дърво са подходящи за ламиниран паркет и всякакъв вид дърво. Устойчиви са на вода, масла, влага и др. Лепилата залепват ламинат, дървени плоскости и всякакъв вид дърво.

 

Лепилото за кантиращи машини служи за залепяне и кантиране с дървени, пластмасови или многослойни кантове на различни плоскостни материали при изработката на мебели.

 

Лепилото за огледала влиза в употреба за залепяне на огледала към различни повърхности (глазирани повърхности, лакирано дърво, гланцирани плочки).

 

Монтажните лепила са предназначени за залепяне на различни порьозни и непорьозни материали без нужда от допълнително фиксиране или употреба на инструменти.

 

Универсалните лепила, които предлагат магазини „Баш Майстора“, са на водещи професионални марки. Изключително силни, изработени по иновативни технологии. 

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.