Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 70 229 продукта и наличност над 5 675 936 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
70 229 продукта в наличност.
5 675 936 Артикула.

Лепила

Лепилото е смес или вещество от неорганични или органични вещества, подходящи да лепят разнообразни материали като кожа, плат, хартия, дървесина и други.

 

Създава се силна адхезионна връзка между лепилото и материала на повърхностите, които се съединяват.

 

Видове лепила

 

По състав лепилата биват:

 

  • Неорганични (разтвори, припои)
  • Органични (разтвори, полимеризиращи се).

 

По тип на залепване биват:

 

  • Изсъхващи (сухи) лепила – силикатно лепило, казеин, лепило за дърво, поливинилацетатно
  • Неизсъхващи (мокри) лепила – адхезиви (на основата на колофон)
  • Връзки на основата на полимеризиращи композиции – неорганични – алумофосфатни връзки, епоксидна смола.

 

Основата на органичните лепила служат главно синтетичните полимери и олигомери. Те образуват слой от лепилото в резултат на втвърдяване при охлаждане, втвърдяване при химическа реакция или вулканизация.

 

Алумофосфатните, керамичните, силикатните и металическите се отнасят към неорганичните лепила. Според агрегатното състояние лепилата биват течни или твърди.

 

Какви лепила предлагаме в магазини „Баш Майстора“?

 

Епоксидните лепила са лепила на базата на епоксидна смола и втвърдител. Характеризират се с ниска еластичност и с висока якост. Подходящи са за свързване на метал, композитни материали, керамика, дърво, пластмаса, камък и керамика.

 

Лепилата за автостъкла са перфектно решение за уплътняване и залепване на стъкла в автомобилната промишленост, индустрията на товарни автомобили и при изработка на контейнери.

 

Лепилата за аквариуми отлично прилепват към стъкло, керамика, полирани повърхности, алуминий и копелитно стъкло. Използва се за изработка на аквариуми и уплътняване на по-големи стъклени конструкции.

 

Поливинилацетатните лепила за дърво са подходящи за ламиниран паркет и всякакъв вид дърво. Устойчиви са на вода, масла, влага и др. Лепилата залепват ламинат, дървени плоскости и всякакъв вид дърво.

 

Лепилото за кантиращи машини служи за залепяне и кантиране с дървени, пластмасови или многослойни кантове на различни плоскостни материали при изработката на мебели. Лепилото за огледала влиза в употреба за залепяне на огледала към различни повърхности (глазирани повърхности, лакирано дърво, гланцирани плочки).

 

Лепилата за фолио е подходящо за лепене на различни видове фолио и осигурява бариера пред въздушни течения и пари.

 

Монтажните лепила са предназначени за залепяне на различни порьозни и непорьозни материали без нужда от допълнително фиксиране или употреба на инструменти.

 

Лепилата уплътнители се използват за ремонт на течове, запълване на пукнатини и уплътняване, за уплътняване на натоварени фуги в строителството и за лепене на различни структури и материали от метал

 

Универсалните лепила, които предлагат магазини „Баш Майстора“, са на водещи професионални марки. Изключително силни, изработени по иновативни технологии.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможни са технически грешки, както и несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. При такива, наш сътрудник ще се свърже с вас за уточнение преди обработка на поръчката. "Баш Майстора ООД" си запазва правото да променя цените без предизвестие както и да коригира сгрешени параметри без предварително уведомление. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.