Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 69 279 продукта и наличност над 3 791 597 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
69 279 продукта в наличност.
3 791 597 Артикула.
Подреди по
Резултати

Оптични нивелири

Оптичните нивелири намират приложение на строителните площадки, където помагат на инженерите и други специалисти в отчитане нивелацията на обекта. Те са леки и лесни за употреба и са незаменим помощник на строителните обекти.

 

Оптичният нивелир е лесен за поставяне върху тринога, което напълно оправдава очакванията на инженерите. В геодезията измервателният инструмент се използва за определяне на надморска височина спрямо точка с известна височина.

 

Оптичният нивелир представлява далекоглед, който се върти около вертикална ос, прикрепен на статив. С помощта на вградена либела нивелирът се хоризонтира, така че далекогледът да е поставен в хоризонтална равнина.

 

За измерване с оптичен нивелир се използват разграфена лата и рейка, които се поставят върху точките, в които искаме да определим нивото. Оптичните им системи имат увеличение до 32 пъти, което позволява измервания на дълги разстояния.

 

В сравнение с лазерните варианти, оптичният нивелир е много по-точен и има стандартно отклонение между 1 и 3 милиметра на километър.

 

Най-важните характеристики на оптичните нивелири

 

  • Точност на нивелиране 

 

Стандартното отклонение е сред основните технически характеристики, които са от значение при избор на професионален оптичен нивелир. Колкото по-малко е то, толкова по-точен е уредът. Най-добрите уреди на пазара са със стандартно отклонение от 1 милиметър на километър.

 

  • Работен обхват и увеличение

 

При закупуване на оптичен нивелир се вземат предвид обектите, на които фирмата оперира. В онлайн магазин „Баш Майстора“ можете да намерите уреди с увеличение от 20 до 32 пъти и с различен обхват на работа.

 

  • Условия на работа и защита

 

Тъй като те се използват по строителни площадки във всякакви условия, важно е оптичните нивелири да са издръжливи на ниски и студени температури. Уредите също така трябва да имат добра водоустойчивост и защита от прах и твърди предмети.

 

Възползвате се сега и от безплатна доставка за поръчки на стойност над 99 лв.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможни са технически грешки, както и несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. При такива, наш сътрудник ще се свърже с вас за уточнение преди обработка на поръчката. "Баш Майстора ООД" си запазва правото да променя цените без предизвестие както и да коригира сгрешени параметри без предварително уведомление. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.