Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 60 118 продукта и наличност над 4 106 598 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
60 118 продукта в наличност.
4 106 598 Артикула.

Водни помпи и хидрофори

В магазини Баш Майстора ще откриете следните видове помпи:

 

Потопяеми помпи - представляват обикновени електрически водни помпи със сравнително малък дебит, които се потапят във изкуствени водни резервоари като басейни или плитки естествени резервоари за вода и ги източват от дъното. Имат дълбочина на потапяне до 5 - 8 м. Полезни са при източване на басейни или напояване на малки градини.

 

Сондажни помпи - тези водни помпи също се потапят във водния резервоар, но за разлика от обикновените потопяеми помпи имат много по-голяма дълбочина на потапяне във водата и могат да бъдат потапяни на дълбочина от 20 - 30 м. Тези помпи са изключително полезни при доставка на вода от дълбоки кладенци.

 

Градински помпи - този модел водни помпи са обикновено леки електрически машини със дълбочина на засмукване на водата от 5 до 8 м. и височина на водоподаване до около 15 - 20 м, а за някои от по-мощните модели и повече. Подходящи са за напояване на ливади, домашни градини и малки селскостопански площи.

 

Хидрофори - този модел помпи за вода се характеризират с наличието на съд за вода (хидрофор), където съхраняват резервни количества течност с обем между 20 и 40 л. По този начин те могат да подават вода, дори когато водоподаване от източника е прекъснало по някаква причина. Този модел помпи са много подходящи за направата на домашни системи за доставка на резервна вода в случай, че нормалното водоподаване спре. Хидрофорните помпи обикновено имат дълбочина на засмуква до  5 - 8 м. и височина на водния стълб до 10 - 15 м.

 

Бензинови помпи - това са най-често големи машини оборудвани с мощни 4-ри тактови двигатели. Този модел помпи се характеризират с голям дебит на подаваната вода. Обикновено имат дълбочина на засмукване от порядъка на 8 - 10 -12 м. и голяма височина на водния стълб (напора), почваща от 20 - 30 м. и стигаща при някои специални модели до невероятните 100 м. Бензиновите водни помпи са подходящи за напояване на големи градини и земеделски площи. Тези помпи работят с безоловен бензин и картерно масло. Ако се чудите "Каква помпа за поливане в селското стопанство да си купя" насочете се към този тип водни помпи.

 

Помпи за мръсна вода - или иначе казано траш помпи. Това са специални модели бензинови водни помпи, които могат да засмукват вода с наличие на твърди частици до някаква определена големина, това е така наречената мръсна вода. Те представляват скъпи машини подходящи за неща като източване на вода от замърсени строителни изкопи например. Другите им основни показатели се припокриват с тези на бензиновите водни помпи.

 

Дизелови помпи - притежават същите характеристики като бензиновите, но работят с дизелово гориво, което ги прави по-икономични. Обикновено тези помпи са по-скъпи от съответните бензинови.

 

Водни помпи работещи на газ - това са уреди, които също притежават характеристики близки до тези на бензиновите помпи, но работят с LPG, което ги прави изключително икономични при работа.

 

Водни бензинови помпи намират много и различни индустриални приложения. Подходящи за строителни работи, при дървообработване и металообработване, те са надежден спътник в работата на всяко едно успешно предприятие. Всеки начинаещ или опитен майстор може да намери приложения за нея в своята градина или вила.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.