Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 59 056 продукта и наличност над 3 840 865 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
59 056 продукта в наличност.
3 840 865 Артикула.
Подреди по
Резултати

Маски и шлемове за заваряване

В категория маски и шлемове за заваряване в онлайн магазин Баш Майстора ще откриете висококачествени маски и шлемове за заваряване от водещи производители на достъпни цени.

 

Заваряването е процес, при който съществуват множество опасности и моменти, които могат да доведат до застрашаване на човешкото здраве. Самият процес изисква предварителна подготовка - както откъм умения, така и техническа. Използването на предпазни средства при заварчиците е необходимо, поради високите температури и ултравиолетовото излъчване по време на заваряване.

 

Маските и шлемовете за заваряване са едни от най-важните елементи в защитното оборудване на заварчиците, предпазващо очите и кожата. За тази цел се предлагат шлемове и маски за заваряне, които защитават най-уязвимата част от човешкото тяло - лицето, от горещината, искрите, ултравиолетовите и инфрачервените лъчения, които се отделят по време на заваряване.

 

С напредване на технологиите се е повишила и ефективността на маските и шлемовете за заваряване, а именно техните предпазни свойства. Обикновената маска за заваряване е с пасивно стъкло (трайно затъмнен визьор) и все още се използва от голяма част от заварчиците. Тя осигурява необходимата защита, но не е удобна, поради факта, че всеки път при заварка трябва да се повдига и поставя обратно, а това движение повтаряно многократно изисква време и усилия.   

 

Съвременните шлемове за заваряване с автоматично затъмняващо стъкло са по-удобни и лесни за употреба и най-предпочитаните в днешно време, поради факта, че предпазват от вредните светлинни емисии и позволяват много бързо възстановяване на стъклото от тъмно в светло – веднага щом усетят искра се затъмняват и при тях не се налага повдигането или премахването на самата маска.

 

В магазини Баш Майстора ще откриете маски за заваряване и шлемове за заваряне, включително и фотосоларни шлемове за заваряване, осигуряващи цялостна защита на лицето, врата и главата от пръски, топлина и радиация, които разполагат с възможност за регулиране на закъснението при просветляване и са подходящи за всички общи заваръчни процеси - ММА, MIG и много приложения за ВИГ.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.