Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 70 229 продукта и наличност над 5 675 936 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
70 229 продукта в наличност.
5 675 936 Артикула.
1 2 3
Подреди по
Резултати
1 2 3
1 2 3

Електрически ъглошлайфи

Ъглошлайфът е от онези инструменти, които всеки трябва да има. Известен още като флекс в разговорния език, този уред намира приложение при рязане, шлайфане и чистене на различни материали. Ето защо спокойно можем да кажем, че ъглошлайфът може да се използва както от майстори, така и от хора, които искат да поправят нещо в дома си сами.

 

Допълнителните аксесоари и различните дискове правят електрическият ъглошлайф един универсален и многофункционален уред. С тяхна помощ можете да полирате повърхности от метал, да премахвате ръжда и да режете плочки. Но това са само част от многото му приложения.

 

Какво трябва да знаете, когато избирате ъглошлайф?

 

Не всеки е професионален майстор и е запознат с всички функции на тази машина. Следователно те не знаят основни неща, които трябва да се имат предвид при избор. Диаметърът на диска е един от най-важните елементи. Най-популярните размери на дисковете са два – 125 и 230 мм. По-малките дискове обикновено се използва за неголеми площи и за по-внимателна работа.

 

Предимството на електрическите ъглошлайфи е, че са значително по-леки и лесни за използване. Флексовете имат по-голям размер на диска. Употребяват се за дебели метални профили. Освен това се ползват за рязане на бетон, шлайфане на по-мащабни площи и дейности, които изискват повече мощност.

 

Мощността е друг фактор, който трябва да се вземе предвид. Правилото тук е просто – колкото по-интензивна е работата с ъглошлайфа, толкова по-мощен трябва да бъде.

 

Размерът на диска също е важен за енергията, необходима на машината. По-мощните уреди тежат повече. Ако го ползвате по-дълго време, това ще затрудни работата Ви. Препоръчваме Ви да се спрете на мощен ъглошлайф с издръжлив мотор, ако ще го използвате професионално в ежедневната си работа.

 

Теглото на електрическия ъглошлайф зависи от размера на диска и неговата мощност. По-малките машини обикновено са в диапазона от 1.8 до 2.2 кг. По-големите модели изискват и по-мощно двигатели. Те обикновено тежат между 4.5 и 5.5 кг.

 

Важно е да се вземе предвид теглото и размера на ъглошлайфа, както и Вашите нужди и възможности. За избрания от Вас модел най-водещо е да е качествен и надежден. Ако ще ползвате често ъглошлайфа по време на работа е важно той да има защита срещу повторно включване, система за намаляване на вибрациите и други.

 

Какви ъглошлайфи можем да Ви предложим в онлайн магазин „Баш Майстора“?

 

Изберете електрически ъглошлайфи на достъпни цени и изработени от някои от най-забележителните марки на пазара:

 • BLACK&DECKER
 • BOSCH
 • DEWALT
 • HIKOKI
 • HUSQVARNA
 • MAKITA
 • METABO
 • MILWAUKEE
 • RAIDER
 • STANLEY
 • TYROLIT.

 

При нас можете да се възползвате от безплатна доставка при поръчка над 99 лева.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможни са технически грешки, както и несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. При такива, наш сътрудник ще се свърже с вас за уточнение преди обработка на поръчката. "Баш Майстора ООД" си запазва правото да променя цените без предизвестие както и да коригира сгрешени параметри без предварително уведомление. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.