Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 69 910 продукта и наличност над 3 939 622 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
69 910 продукта в наличност.
3 939 622 Артикула.
Подреди по
Резултати

Стартерни устройства

Стартерните устройства са апарати за подаване на стартов ток. Те са предназначени за аварийно стартиране на двигатели с изтощена акумулаторна батерия. Благодарение на тях успешно ще събудите акумулатора си без ток. От изключителна важност за акумулатора се оказват продуктите като стартерни зарядни устройства.

 

Стартерните устройства могат също да са само за усилване на напрежението. Ако превозното средство се окаже без искра в акумулатора, стартерните устройства ще предпазят и електрониката на автомобила поради факта, че те са и със защита на специалната автомобилна техника. Разбира се, от тях има и портативни зарядни устройства, както и такива на колелца за по-голямо удобство.

 

Повечето от тях са снабдени с изключително важни функции – защита против натоварване, стартиране на двигател, светодиодна лампа, изолиращи щипки и други.

 

Стартерно устройство е необходимо не заради възрастта и техническото състояние на акумулатора, а в резултат от неговото постоянно недозареждане, причинено от по-голямата консумация на електроенергия, отколкото алтернатора може да произведе. Това най-често се случва при по-продължително движение на автомобила с ниска скорост и при дълъг престой пред светофари и в задръствания в градска среда – тогава заради ниските обороти алтернаторът произвежда около 1/3 от номиналните си възможности. Причината да не успява да осигури консумацията на електроенергия в пренаситения с електроника автомобил налага използването на ресурси да започне от акумулатора с цел компенсиране на електроенергията.

 

Предлаганите на пазара стартерни устройства са компактни и са комбинирани със зареждащо устройство. Те са многофункционални – могат да се използват за зареждане на батериите, както и за директно захранване на мобилни устройства.

 

Преносимите и портативните стартерни устройства разполагат с вградена литиево-полимерна акумулаторна батерия, която се отличава с нисък саморазряд и по-продължително време за съхранение на капацитета, съответно на работата си.

 

Препоръчва се зареждането на батерията да се осъществява на всеки три месеца. При стартиране на двигателя максимално добър резултат се постига при напълно заредена батерия на стартовото устройство.

 

Тук е важно да се отбележи, че тези устройства са предназначени за аварийно стартиране на двигателя и не могат да бъдат заместител на акумулаторната батерия. Тяхната функция е да подпомогнат работата на акумулатора при запалване на двигателя, след като стартовото устройство се откача.

 

Стартерните устройства играят важна роля при смяна или изваждане на акумулаторната батерия за зареждане, като поддържат електрическото захранване на електроинсталацията на автомобила докато акумулаторна батерия е откачена. Съвременните двигатели се управляват от компютърни системи, които при прекъсване на електрозахранването губят запазените данни за оптималното функциониране на двигателя и системите и е необходимо известно време след смяна на акумулатора, за да се адаптират отново. Системите от своя страна могат да се самообучават и настройват по време на движение, например при изминаване на десетина километра - тогава работата на автомобила се адаптира и двигателят започва да поддържа стабилни минимални обороти. Подавайки електрически ток през гнездото на запалката се позволява напълно безопасна смяна на акумулаторната батерия без непредвидени проблеми. 

 

Някои модели притежават и умен стартерен кабел (SMART BOOSTER) за свързване към акумулаторната батерия. Той има херметично затворен блок с управляваща електроника, който предпазва устройството от повреда при грешно свързване на акумулаторната батерия или при възникнало късо съединение.

 

С нашите стартерни устройства, подходящи за автомобили - със стартерни колички, подходящи за ванове, камиони, селскостопанска и друга едрогабаритна техника ще избегнете подобни моменти на прекъсване на работния процес или проблем със запалването на вашия автомобил.

 

При покупка изберете най-добрия за Вас модел или разгледайте промоциите с отстъпка от цената на закупена стока само в онлайн магазин „Баш Майстора“. Вземете и безплатна доставка за поръчки на стойност над 99 лв.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможни са технически грешки, както и несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. При такива, наш сътрудник ще се свърже с вас за уточнение преди обработка на поръчката. "Баш Майстора ООД" си запазва правото да променя цените без предизвестие както и да коригира сгрешени параметри без предварително уведомление. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.