Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 58 152 продукта и наличност над 4 132 956 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
58 152 продукта в наличност.
4 132 956 Артикула.
Подреди по
Резултати

Лебедки за джипове и автолебедки

Автолебедката представлява устройство за теглене или повдигане. Лебедката е съставена от въже и кабел или верига, навити около хоризонтален въртящ се барабан, който е завъртян с коляно или двигател и обикновено е монтиран в задната или предната част на теглещото превозно средство. Електрическият двигателят завърта барабана, така че да навива жилото около себе си. По-голямата част автолебедки са оборудвани са електрически и са оборудвани с мотор, който ускорява значително процеса по издърпване на автомобилното превозно средство.  Частите на автолебедката са манивела, барабан и стоманено въже. Тя се използва за изтегляне на закъсали автомобили. Най-често се употребява от пътна помощ, както и от големите джипове и камиони, за преместване на тежки обекти от едно място на друго.

 

Автолебедките могат да бъдат електрически и ръчни, с различна мощност и допълнителни екстри, като например дистанционно. Повечето лебедки се монтират към рамата. Работата с тях е доста рискована. Затова, ако не сте наясно как точно се използва автолебедка, най-добре е да повикате приятел с опит или специалист, който да ви помогне и да ви научи.

 

Как се използва лебедката?

 

Най-общо казано трябва да си изберете здрава опорна точка, благодарение на която ще преместите обекта от едно място на друго. При офроуд пътуванията това най-често е дърво. Правите примка, с която свързвате опорната точка и лебедката. Трябва въжето да е под подходящия ъгъл и да няма триене метал в метал. Ако не е възможно да се тегли по права линия, можете да направите това по диагонал.

 

Уверете се, че сте прикрепили здраво въжето на лебедката към обекта. Когато имате дистанционно, използвайте го и се позиционирайте възможно най-далече от лебедката. Не позволявайте на въжето да се разхлаби и винаги преди употреба проверявайте в какво състояние е. Препоръчително е да сложите одеяло върху него, за да сте спокойни, че ако се скъса, няма да се отплесне и да удари вас или някой от околните.

 

Каква лебедка да изберете?

 

Изборът на автолебедка винаги е определящ от тежестта и размерите на обекта, който ще теглите или местите, както и от терена. Бъдете предпазливи и спазвайте препоръките за безопасност.

 

В магазини Баш Майстора ще откриете автолебедки с търговската марка:

  • RAIDER
Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.