Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 53 228 продукта и наличност над 4 429 952 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
53 228 продукта в наличност.
4 429 952 Артикула.

Косачки

Времената, когато тревната настилка в двора и парка се косеше на ръка отдавна отминаха. В днешно време както професионалистите в озеленяването, така и хората със собствени зелени площи, вече употребяват специалните за целта уреди, наречени косачки.

 

Предимство при използването на косачки, е че с тях се работи с лекота, косят изключително равномерно тревния килим и правят повърхността равна и красива. С тях се работи много бързо и качествено, без изискване за специализирана квалификация.

 

Важно е да отбележим, че косачките не са подходящи за употреба при много висока и дебела трева, защото това натоварва електрическия двигател и има голяма вероятност уредът да изгори. Най-важното, което трябва да знаете, преди да закупите косачка, е площта, върху която ще я използвате, както и вида и дължината на тревата, която ще косите.

 

 

Какви видове косачки ще откриете в магазини Баш Майстора:

 

Акумулаторни косачки:

Акумулаторните косачки се употребяват в случаите, когато е необходимо окосяване на определена тревна площ, като разбира се съществува възможност за регулиране на височината. При тях винаги съществува възможност за настройка на косачката за късо подравняване. По този начин на тревата ще й е необходимо повече време за израстване.

Акумулаторната косачка е изключително подходяща за поддръжка на малки тревни площи. Тя работи тихо и без отделяне на вредни емисии. При косене на големи, неравни площи е за предпочитане да се използват бензиновите косачки.

 

Бензинови косачки:

Бензиновите косачки се употребяват в случаите, когато е необходимо окосяване на определена тревна площ. При бензиновите косачки съществува възможност за регулиране на височината. Можете да настройте бензиновата косачка за късо подравняване. Така на тревата ще й е необходимо повече време за израстване.

Бензиновите косачки не се нуждаят от връзка към електричество. Могат да се справят с големи тревни терени и площи, където с кабел би било много трудно да се премине. Бензиновите косачки са изключително подходящи за косене на големи, неравни площи.

 

Електрически косачки:

Електрическите косачки са най-добрият избор за всеки любител, причината да бъдат предпочитани, е че те са в пъти по-леки и тихи от бензиновите косачки, а кошовете им идват с услужливи индикатори, които уведомяват при нужда от почистване.

Електрическите косачки се употребяват в случаите, когато е необходимо окосяване на определена тревна площ, като разбира се съществува възможност за регулиране на височината. При тях винаги има възможност за настройка на косачката за късо подравняване. Така на тревата ще й е необходимо повече време за израстване.

Косачките, особено електрическите, не са подходящи за употреба при много висока и дебела трева, защото това натоварва електрическия мотор и има голяма вероятност уредът да изгори.

За поддръжка на малки тревни площи можете безпроблемно да използвате електрическа косачка, която работи тихо и без отделяне на вредни емисии. При косене на големи, неравни площи е за предпочитане да се използват бензиновите косачки.

 

Косачки роботи:

Интелигентните косачки роботи косят самостоятелно, заобикалят препятствия, справят се с наклони и при нужда отново се зареждат сами. С тях се постига отличен комфорт при косене и междувременно вие можете да се радвате спокойно на градината си. Те са чудесна опция за собствениците на къщи, които искат райграсът в двора им да е в идеално състояние. Основните причини много хора да предпочитат косачка робот пред стандартна такава са пълната автономия, възможността да заобикалят препятствия и различните разновидности, спрямо работната площ, която косачката робот покрива.

 

В случай, че имате определено изискване към съответната машина или се затруднявате в избора, можете да се свържете с нас и с радост ще обсъдим с вас предпочитанията Ви, давайки експертното си мнение за най-доброто решение. Намерете най-качествените косачки още сега!

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.