Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 68 921 продукта и наличност над 3 954 490 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
68 921 продукта в наличност.
3 954 490 Артикула.
1 2
Подреди по
Резултати
1 2
1 2

Настолни циркуляри

Отрезните машини са незаменими при рязането на метал или дърво, благодарение на фиксираната траектория на потапяне на циркулярния диск върху обработвания материал, предоставящ нужната прецизност. Възможността за определяне на позицията на материала който ще режете, както и ъгъла под който ще се движи консуматива дават комбинация от функционалност и точност. Потребителят може точно да определи работните параметри, без да рискува грешки при изпълнението. За чисти и безпроблемни отрези в дърво или метал може да се доверите на потапящите циркуляри.

 

Циркулярът е най-разпространеният и е един от най-ефективните уреди за рязане и обработка на дървени материали и не само. Той намира приложение не само в професионалната сфера, но и често и в ежедневните дейности, тъй като дървото е като цяло един от основните ресурси. Циркулярът, независимо от разновидностите си, представлява машина, която задвижва диск с трионни зъби по ръба.


Най-честата му употреба е за рязане на трупи, дъски, призми, плочи или шперплатови плоскости, макар че в съвременния свят циркулярът намира и други практични приложения. Всеки циркуляр разполага с електрически мотор или ремъчна предавка, чиято мощност може да варира, и диск със зъби, предназначени за различните материали.


Основно може да разделим няколко видове циркуляри:

 

 • Ръчни циркуляри

Основно се използват за дълги и прави разрези в дърво, плотове и ламинат. Могат да се използват и за рязане под ъгъл. Има и такива циркуляри за рязане на метал, с чиято помощ можете да обработвате метални листове, алуминий и неръждаема стомана (разбира се, ще ви трябва и правилния режещ диск).


За разлика от прободните, саблените и алигаторните триони например, циркулярите режат с назъбени дискове.
Дълбочината на разреза при циркуляра се определя от размера на самата машина и нейния диск. Колкото по-малък е циркулярът – толкова по-прецизно може да реже, но дълбочината на разреза е по-малка отколкото при по-голям модел.

 

 • Потапящи циркуляри

Подобни са на обикновените циркуляри като единствената разлика е, че те режат с назъбени дискове. Това позволява да започне да се реже от всяка точка на обработваната повърхност, а не от началото й както би било с обикновен циркуляр – от това идва и името им. Потапящите циркуляри могат да се използват с релса или трак за още по-прави и изчистени разрези. Подобни машини са най-използвани сред дърводелци, строителни работници, майстори на плотове и мебелисти.

 

 • Настолен циркуляр за рязане под ъгъл

Те са настолни и маневрени съответно могат да режат както прави, така и под ъгъл. Използват кръгли дискове за рязане, но тъй като са настолни материалът се поставя на масата и тогава може да се реже. За да се осъществи самото рязане режещият диск се сваля и при нужда накланя към повърхността. Има и циркуляри от този вид, които са с релса и се приплъзват по нея, съответно режещият диск може да се движи в хоризонтално и вертикално по рязаната повърхност. Настолните циркуляри за рязане под ъгъл се използват широко в работилници, но има и модели, които са по-преносими и могат да се закарат направо на работния обект. Най-доброто приложение на този вид циркуляри е в дърводелството за рязане на дърво за рамки на прозорци и врати, рамки за картини, первази и др. подобни.

 

 • Настолни циркуляри

Отново настолен вид циркуляри, който се използва за право рязане на дърво, т.е. няма опции за рязане под ъгъл. Използват режещ диск, който се движи нагоре и надолу и реже право и в дълбочина. Материалът, който ще се реже се поставя на масата и се тегли към режещия диск.

 

 • Обръщащи се циркуляри

Те предлагат комбинация от режещите свойства на настолните циркуляри и тези, които режат и под ъгъл. Това означава, че с подобен уред ще можете да правите всякакви разрези, от каквито имате нужда.

 

 • Циркуляри за метал

Както подсказва името им – те се използват за рязане на метал.  Някои модели имат и абразивен нож, подобно на ъглошлайфите. Тези циркуляри работят подобно на потопяемите модели – имат режещ диск, който се спуска към метала. Различават се с това, че материалът за рязане се носи до машината, а не машината до материала. В допълнение тези циркуляри обикновено са по-големи и по-мощни и могат да се използват за рязане дори на метални тръби. Диск от волфрамов карбид се монтира на машината и така може да се реже и неръждаема стомана.


Едни от основните точки, на който трябва да на наблегнем при избора на Циркуляр:

 

 • Типовете двигатели при циркуляра са два - асинхронни и колекторни двигатели. Разликите между тях са, че асинхронните двигатели за моторни коси определено са по-качественият и модерен избор, който все повече се налага през последните години. Основните им преимущества са свързани с издръжливостта и устойчивостта във времето, както и със сравнително ниските нива на шум при работа. От друга страна, колекторните са стандартният тип двигатели и се избират от потребителите главно заради по-ниската цена.
 • Скорост на въртене на диска – става въпрос за скоростта на въртене на циркулярния диск, която би могла да се окаже доста важна за качеството на работа и устойчивостта му.
 • Сред най-полезните екстри е системата за защита, която предпазва двигателя от претоварване. При циркуляр с налична подобна система нивото на консумация на енергия се следи автоматично и съответно при необходимост се изключва захранването. Други допълнителни функции и екстри са например системата за протекция от случайно активиране на циркуляра, системата за поддържане на постоянна скорост, както и системата за мек старт.
 • Циркулярът е идеален за вертикални, прави разрези в дърво, особено ако е потапящ. За рязане под ъгъл може да се ползва настолен циркуляр и обръщащи се модели.
 • Има циркуляри подходящи за всякакво рязане и всякакви разрези – така че решете за какво ще се използва най-много и изберете правилния.
 • Можете да намерите циркуляр с кабел или без според нуждите си.
 • Безкабелните варианти предлагат по-голяма маневреност и намаляват рисковете от злополуки като спъване в кабела или неволното му разрязване. Недостатъкът на безкабелните модели е, че не могат да се използват дълго време, защото батериите имат нужда от презареждане.
 • Ръчните и потапящи циркуляри са най-преносими от всички видове. При останалите варианти материалът трябва да се занесе до машината, а не обратното. Но пък при тях за сметка на преносимостта разрезите са по-правилни и фини.
 • Какъв вид циркуляр е най-подходящ за целите ви, според това какви размери разрези ще правите. Обикновено малък циркуляр ще ви даде по-прецизни разрези, но и по-плитки. По-големите модели ще ви позволят да режете в дълбочина, но разрезите няма да са толкова чисти. Това се получава защото малките циркуляри използват малки дискове или ножове с по-малки и на гъсто разположени зъби.
 • Всички циркуляри могат да режат безпроблемно дърво, но не всички се справят с метал. Затова е много важно да прецените дали ще режете само дърво или ще ви трябва машина и за рязане на метал.
 • Дълбочината на разрезите обикновено се дава когато режещият диск е в естествената си позиция от 90 градуса и когато е наклонен на 45 градуса. Когато циркулярът е под ъгъл максималната дълбочина на рязане се намалява значително, но повечето модели са направени така, че да е достатъчно да разрежат дървен материал дори и под 45-градусът ъгъл.
 • Наклон - показва максималният наклон, който машината може да постигне. Обикновено 45-градусов наклон е достатъчен за изпълнението на повечето задачи, но има и модели които достигат и по-голям наклон.
 • Теглото на машината е ясно какво показва. Имайте предвид, че когато се дава – то може да бъде с или без режещия диск или нож.
 • Оборотите в минута (RPM) показват колко пъти в минута може да се завърти режещият диск.

 

Настолен циркуляр се използва често и от професионалисти при строителство и ремонтни дейности. Намира широко приложение и в домашната работилница, за всякакъв вид конструкции и поддръжка по двора и къщата.

Когато Ви предстои рязане на промишлени количества дърво, ламперия, тръби и метал, като алуминий, желязо, стомана с точен ъгъл и размери, разчитайте на надежден настолен потапящ циркуляр!


Мощните двигатели с плавен старт на настолните и потапящи циркуляри в онлайн магазин “Баш Майстора” са способни да се справят с призми, дъски, шперплат и други материали за отрицателно време. Техниката е снабдена с добра защита срещу прах, с надеждна система срещу претоварване и предоставя превъзходна видимост по време на рязане за постигане на оптимални резултати.


Вземете циркуляр с желаната цена и гаранция, като изберете от реномираните марки:

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможни са технически грешки, както и несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. При такива, наш сътрудник ще се свърже с вас за уточнение преди обработка на поръчката. "Баш Майстора ООД" си запазва правото да променя цените без предизвестие както и да коригира сгрешени параметри без предварително уведомление. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.