Заповядайте на "Ден на отворените врати на Milwaukее" в магазин Баш Майстора в град Варна на 14.06.2024 г. (Петък) от 9:00 до 16:00 часа. Ще има демонстрации, подаръци и много полезна информация! Научете повече
Заповядайте на "Ден на отворените врати на Milwaukее" в магазин Баш Майстора в град Варна на 14.06.2024 г. (Петък) от 9:00 до 16:00 часа. Ще има демонстрации, подаръци и много полезна информация! Научете повече

Специализирани инструменти за автомобили

Специализираните инструменти за автомобили са проектирани и произведени за извършване на специфични видове дейности. Използват се за работа, при която стандартните инструменти не могат да влязат в употреба поради размер, право на достъп или практичност. 

 

Специализираните инструменти могат да бъдат класифицирани според вида дейност – за спирачки, за климатици, за алтернатори, за блокаж и включване на двигатели с вътрешно горене и други. Специалните инструменти са проектирани и произведени за извършване на специфични видове дейности. Използват се за работа, при която стандартните инструменти не могат да влязат в употреба поради размер, право на достъп или практичност. 

 

Специализираните инструменти могат да бъдат класифицирани според вида дейност – за спирачки, за климатици, за алтернатори, за блокаж и включване на двигатели с вътрешно горене и др. Те могат да бъдат съставени от един инструмент (вложка за свещ) или в група (комплект за събиране на спирачни апарати), като могат да бъдат разделени според марката на автомобила или двигателя, който използват.

 

Видове специализирани инструменти за автомобили

 

Автоключовете, предлагани в магазини „Баш Майстора“, са няколко вида – ключове за вилка за мотор, ключове за водна помпа, ключове за пробка, ключове за свещи.

 

Автотенекеджийските инструменти са с голяма ефективност на работа, с които спестявате място, време и средства.

 

Специалните вложки се ползват широко в автомобилната индустрия, автосервизи, ремонт на части и др.

 

Дихтунгите са предназначени за уплътняване. Спомагат за запълване на пространството между два елемента за свръзка.

 

Инструментите за винтили на гуми са изработени от специална инструментална стомана. Единият край е предназначен за монтаж и демонтаж на механизма, а другият – за освобождаване на въздуха.

 

Инструментът за кормилната рейка е предназначен за бърз и лесен демонтаж и монтаж на вътрешни съединения на кормилни рейки.

 

Инструментът за почистване на акумулаторни клеми е предназначен за чистене на клемите на акумулаторите. Подходящ за вътрешно и външно чистене при корозия и замърсявания на клемите на акумулатора.

 

Инструментите за разпределителния вал се използват за задържане на колелата на впръскващата помпа или разпределителния вал.

 

Инструментът за реглаж на ремък намира приложение при AUDI, VOLKSWAGEN, SEAT, SKODA и служи за всички двигатели тип TDI PD и V6.

 

Инструментът за спирачни пружини се прилага при почти всички барабанни спирачки. Той дава възможност за работа под широк ъгъл.

 

Инструментът за центроване на съединителя е приложим за повечето автомобили с еднодисков съединител. Процесът се извършва между диска на съединителя и притисквателния диск с цел правилното им зацепване.

 

В категорията „Клещи за автомобили“ влизат клещи за вадене на бушони, маншони, релета, клещи за вложки на клапани, за демонтаж на уплътнители на клапани, за кабели на свещи, за куплунги на горивните тръби, за маслен филтър и други.

 

Ключът за капак на резервоар е разработен за работа в малки пространства и труднодостъпни места. Той е с три захващащи челюсти, които здраво стягат капака на горивния резервоар.

 

Ключът за шайбата на разпределителния вал е приложим за задържане шайбата на вала при развиване на централния болт. Подходящ е за всички видове шайби на разпределителни валове.

 

Компресомерите за измерване на бензинови и дизелови двигатели са предназначени за установяване на повреда в бутало–мотовилковия механизъм, клапаните, главата на двигателя, гарнитурите на главата и блока.

 

Всички ръчни и крачни помпи, които предлагаме в магазини „Баш Майстора“, са изработени от износоустойчиви материали. Корпусът или цилиндърът им са метални, оборудвани са с манометър за измерване на налягането, с помощта на който можете да разберете колко ефективна е работата с помпата по всяко време.

 

Сред инструментите за ремонт на автомобили особено място заема разпъвачката за автомобили.

 

Предлагаме различни видове скоби за автомобили – за автоклиматици, за демонтиране на главина, за клапани, за разстъргване на цилиндри, скоби за рейка, скоби за спирачки, скоби макферсон и други.

 

Спрейовете са подходящи за стартиране на двигатели, които не запалват в следствие на ниска компресия и запалителна мощност.

 

Подпорните стойки за леки и лекотоварни автомобили се използват за подпиране на автомобила при повдигане с крик. Стойките за автомобил се поставят под оста на колелата или под специална платформа под шасито на автомобила и са предназначени за задържането на автомобила на определена височина при извършването на ремонтни дейности.

 

Четките служат за почистване на спирачни дискове и легла на дискови спирачки преди поставяне на нови накладки, както и за чистене на други метални части в автомобила. Проектирани са за лесно достигане до труднодостъпни места.

 

Автомобилните щанги са едновременно и лостови, и ударни инструменти, които са много удобни за използване по време на всякакви дейности при работа с автомобилни гуми. Изключително здрави са, ковани и закалени. Изработени са от висококачествена специална инструментална или хром-ванадиева стомана.

 

Щеките за масло се използват за измерване на нивото на маслото в скоростната кутия. Използва се почти за всички автомобилни модели с изключение на MERCEDES BENZ, CHRYSLER, DODGE, JAGUAR, JEEP, PORSCHE, SSANGYONG с двигател от 3 до 6 литра от 1996 г. до наши дни. Те могат да бъдат съставени от един инструмент (вложка за свещ) или в група (комплект за събиране на спирачни апарати), като могат да бъдат разделени според марката на автомобила или двигателя, който използват.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможни са технически грешки, както и несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. При такива, наш сътрудник ще се свърже с вас за уточнение преди обработка на поръчката. "Баш Майстора ООД" си запазва правото да променя цените без предизвестие както и да коригира сгрешени параметри без предварително уведомление. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.