Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 56 604 продукта и наличност над 4 316 111 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
56 604 продукта в наличност.
4 316 111 Артикула.

Клещи за автомобили

Клещите са група ръчни инструменти, които се използват за захващане, развиване, рязане и др. Състои се от два лоста от първи род, свързани в опорната точка. Клещите са древно изобретение, което не се е променило много през годините. Съвременните клещи са изработени от метал, дръжките им са обвити с мек пластмасов материал, за да се улесни и да бъде по-удобно държането. Съществуват много видове клещи, които могат да се използват за различни цели. Приложената сила действа върху дръжките, които въздействат чрез късите рамена на обекта. По този начин силата се увеличава със съотношението на двете рамена на лоста.

 

Клещите за автомобили са специални инструменти, които се използват в автомобилната индустрия и са помощни средства в работата на сервизните майстори.

 

Магазини „Баш Майстора“ разполагат с разнообразни видове клещи за автомобили със специфични свойства.

 

Клещите за вадене на релета са разработени за отстраняване и монтаж на релета и стопяеми връзки – най-вече от колите. Квадратните и правоъгълните профилни релета и стопяеми връзки са разположени в зони с ограничен достъп за вземане, където е трудно да се достигне.

 

Клещите за вложки на клапани има екстра дълги челюсти за достъп до труднодостъпни места. Назъбените челюсти осигуряват по-здрав захват.

 

Клещите за демонтаж на уплътнители на клапани са с допълнително удължени челюсти. Те осигуряват достъп до уплътнителните пръстени. Инструментът има характерни заоблени челюсти, които са назъбени и дават възможност за по-добър захват и лесен достъп, което от своя страна допринася за бърз демонтаж на маслените уплътнителни пръстени. Клещите са от термообработена стомана и имат удобни ръкохватки.

 

Клещите за кабели на свещи са изработени от ванадиева електростомана или специална инструментална стомана. Те се използват за безопасно и бързо изваждане кабелите на свещите, без да ги нараняват. Допълнителната функция е възможността за стягане на кабелните връзки.

 

Клещите за куплунги на горивните тръби са изработени от специална инструментална стомана. Хромирани са в съответствие със стандарт EN 12540. Имат пружина за отваряне. Приложими са за OPEL/Vauxhall, FIAT, GM, VW, RENAULT и др.

 

Регулирането на клещите за маслен филтър позволява максимално сцепление при развиване на вашия филтър.

 

Клещите за премахване на на гума от тръба намират приложение при сваляне на гумената изолация от горивни и вакуумни маркучи.

 

Клещите за рязане на ауспухови тръби се използват при частични ремонти на ауспухови системи. Челюстите са изработени от специална въглеродна стомана, а ножовете - от легирана. Пластичното покритие на Т-образната ръчка позволява по-добър захват.

 

Клещите за сваляне на горивни конектори бързо и лесно отстраняват и подменят конектора за гориво. Приложими са при автомобили AUDI, VW, GM, FIAT, MERCEDES, SEAT, TOYOTA, OPEL.

 

Клещите за сегменти са приложими за повечето марки автомобили. Имат гладък закрепващ край за предотвратяване на деформации при поставяне.

 

Клещите за скоби служат за стягане на маркучи в охладителната, горивната и други системи в автомобила. Подходящи са за повечето стандартни скоби. Разполагат със зъбчат блокиращ механизъм с 8 позиции, което дава възможност за отваряне на скобите чрез фиксиране във всяко положение, като по този начин по-лесно се премахва скобата. Клещите се използват при Alfa Romeo, Audi, Citroen, Fiat, Ford, Hyundai, Lancia, Mercedes и др.

 

Клещите за спирачни пружини се използват за закачане или откачане на спирачното жило. Изработени са от специална инструментална стомана и имат ергономични двукомпонентни дръжки.

 

В нашата продуктова листа може да намерите клещи за вадене на бушони и маншони.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.