Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 69 555 продукта и наличност над 3 744 924 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
69 555 продукта в наличност.
3 744 924 Артикула.
Подреди по
Резултати

Апарати за точкова заварка

Апаратите за точкова заварка са машини, които извършват процеси по съединяването на метали, прилагайки електричество към детайла за стопяване на металите от топлината, получена от съпротивление. Наричат се още спотери.

 

Точковото заваряване обичайно се ползва при заварка на определи видове ламарина, телени мрежи и други. То лесно се прилага върху много изделия от ламарина (метални кофи). Алуминиевите сплави също могат да бъдат точково заварени, но тяхната много по-висока топло и електропроводимост изисква по-високи ток на заваряване.

 

Най-честото приложение на точковите заварки е в автомобилната промишленост, където се използват почти универсално за заварка на ламарина при произвеждане на автомобили.

 

Спотерът може да бъде напълно автоматизиран и много от индустриалните роботи, намиращи се на монтажните линии, са точно такива.

 

Конструкция и видове апарати за точково заваряване

 

Конвенционалната апаратура за точково заваряване включва заваръчен пистолет за задържане на детайла и подаване на ток към него и трансформатор за прилагане на висок електрически ток към заваръчния пистолет.

 

В случай, че точковото заваряване се извършва на голям детайл, като корпус на превозно средство, заваръчният пистолет е монтиран върху индустриален робот.

 

Съществуват много и различни видове устройства за точково заваряване, понякога използвани и като системи за специални заваръчни операции. Тези заваръчни машини са лесни за работа и са най-ефективната система за заваряване в производството.

 

Според вида на захранването си спотерите използват:

 

  • трифазен ток
  • монофазен ток.

 

Защо да изберете апарати за точкова заварка от Bashmaistora.bg?

 

Разнообразие и детайлно описание – подбрали сме спотери, като всяко едно предложение е с детайлно описание и информация на техническите параметри.

 

Утвърдени производители и промоционални цени – направили сме подбор на доказани производители с богат опит и сериозно покритие на пазара, като също така предлагаме на нашите клиенти преференциални цени на голяма част от артикулите си.

                              

Гаранция и бърза доставка – повечето от предложенията ни са с до 2 години гаранция и с бърза доставка.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможни са технически грешки, както и несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. При такива, наш сътрудник ще се свърже с вас за уточнение преди обработка на поръчката. "Баш Майстора ООД" си запазва правото да променя цените без предизвестие както и да коригира сгрешени параметри без предварително уведомление. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.