Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 53 974 продукта и наличност над 4 412 970 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
53 974 продукта в наличност.
4 412 970 Артикула.
Подреди по
Резултати

Апарати за точкова заварка

Точковото заваряване е един от заваръчните процеси за присъединяване на метали, прилагайки електрически ток към детайла за стопяване на металите от топлината, получена от съпротивление. Конвенционалната апаратура за точково заваряване включва заваръчен пистолет за задържане на детайла и подаване на ток към него и трансформатор за прилагане на висок електрически ток към заваръчния пистолет. В случай, че точковото заваряване се извършва на голям детайл, като корпус на превозното средство, заваръчният пистолет е монтиран върху индустриален робот.

 

Точковото заваряване обикновено се използва при заваряване на определени видове ламарина, заварка телени мрежи и други. Точковото заваряване може лесно да се прилага върху много изделия от ламарина, като метални кофи. Алуминиевите сплави също могат да бъдат точково заварени, но тяхната много по-висока топло и електрическа проводимост изисква по-високи токове на заваряване. Може би най-честото приложение на точковите заварки е в автомобилната промишленост, където се използват почти универсално за заваряване на ламарината при производство на автомобили. Апаратите за точково заваряване могат да бъдат напълно автоматизирани и много от индустриалните роботи, намиращи се на монтажните линии са точно такива.

 

Съществуват много и различни видове устройства за точково заваряване, понякога използвани и като системи за специални заваръчни операции. Тези заваръчни машини са лесни за работа и са най-ефективната система за заваряване в производството.

 

Според вида на захранването си апаратите за точкова заварка използват:

 

  • Трифазен ток
  • Монофазен ток;

   

В магазини Баш Майстора ще откриете апарати за точково заваряване марка DECA.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.