Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 68 867 продукта и наличност над 3 734 196 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
68 867 продукта в наличност.
3 734 196 Артикула.
1 2
Подреди по
Резултати
1 2
1 2

Работни обувки и ботуши

Работните обувки и ботуши са част от предпазното облекло на всеки професионалист, работещ в сферата на строителството и ремонтните дейности. Тяхната задача е да предпазят и защитят краката от инциденти на работното място като падащи предмети, мазилка и други.

 

При избора на работни обувки и ботуши трябва да обърнете внимание на спецификата на Вашата работа. Например характерно за строителните работници е, че те извършват тежък физически труд. Те са постоянно на крак и им се налага да вдигат тежки инструменти и предмети. Носенето на обикновенни обувки като маратонки би влошило удобството им по време на работа. Но освен това, може да причини травми на ходилата, ставите, гърба и дори гръбнака. Именно затова изборът на качествени работни обувки и ботуши е толкова важен!


    
Затова ще се опитаме да Ви дадем няколко насоки с цел да Ви помогнем да разберете повече за работните обувки.

 

Какво трябва да знаете за работните обувки и ботуши?

 

Важно условие за защитните обувки е да са здрави и устойчиви. Те се изработват най-често от материали като естествена кожа, текстил, набук, синтетичен материал и PVC. За подметката се използват палиуретан, каучук и гума.

 

Комбинацията от материали зависи от предназначението на работните обувки. Но във всеки случай те трябва да притежават определени защитни свойства, за да предпазват притежателя си от травми.

 

Работните обувки и ботуши се отличават със специалните си защитни характеристики. Например много модели имат на пръстите защитно бомбе. То може да бъде композитно, метално или поликарбонатно. Целта е да предпази пръстите Ви, ако изтървете тежък предмет върху тях.


 
Други работни обувки и ботуши са с подсилена подметка. При тях за допълнителна сигурност в нея е сложена специална пластина от метали или друг материал. Тя осигурява устойчивост на пробиване на подметката. Така при стъпване върху остри предмети, краката Ви ще бъдат предпазени.

 

Каква защита Ви осигуряват работните обувки и ботуши?

 

Според изисквания за безопасност на труд, работните обувки и ботуши попадат в раздел лични предпазни средства за защита на долните крайници. Затова преди да направите своя избор трябва да знаете какви са рисковете:

 

 • Застрашени ли сте от остри предмети като пирони, които могат да пробият подметката или наранят ходилото?
 • Има ли опасност от падане на тежки предмети върху краката или нещо, което може да прережи ходилата?
 • В каква среда работите? Има ли опасност от разпръскване на силно нагорещени частици, които да предизвикат изгаряне?
 • Изложени ли сте на риск от такъв удар?
 • Работите ли в студени и влажни помещения?
 • Използва ли се в работата Ви опасни и химични вещества?

 

Много е важно да помислите върху отговирите на тези въпроси. Запомнете – познавайки работната среда, ще можете да се насочите към правилния вид работни обувки и ботуши.  

 

Според използваните материали и начина на изработка, работните обувки имат различни защитни свойства. Те мога да бъдат – водоустойчивост, маслоустойчивост, температуроустойчивост и химическа устойчивост.

 

Работните обувки и ботуши имат и клас на защита. Тя се определя от материалите, от които са изработени, и вида на устойчивост.
В специална класификация на защитните средства можете да се запознаете с различните класове.  Там лесно можете да се ориентирате какви защитни средства са Ви необходими според Вашето работно място.

 

Какви работни обувки и ботуши ще откриете при нас?

 

В онлайн магазин Баш Майстора ще откриете работни обувки с различно ниво на защита. Постарали сме се да Ви предложим голям избор от модели с защитен клас S1 и S3.

 

Наличните работни обувки и ботуши се отличават с високото си качество. Те са произведени от някой от най-добрите производители на предпазно облекло като:

 

 • DEWALT
 • MSA
 • PANDA SAFETY
 • STENSO
 • TOPSTRONG

 
Не правете компромис със сигурността си! Заложете на по-качественото работно облекло. Само сега можете да вземете 5% отстъпка от цената на всяка онлайн поръчка.

 

Подаряваме Ви и БЕЗПЛАТНА доставка за поръчки на стойност над 99 лв.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможни са технически грешки, както и несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. При такива, наш сътрудник ще се свърже с вас за уточнение преди обработка на поръчката. "Баш Майстора ООД" си запазва правото да променя цените без предизвестие както и да коригира сгрешени параметри без предварително уведомление. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.