Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 53 228 продукта и наличност над 4 428 257 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
53 228 продукта в наличност.
4 428 257 Артикула.

Фиксатори за хоризонтална армировка

Фиксаторите за хоризонтална армировка се делят на линейни метални, линейни пластмасови и точкови за фундаменти и плочи.

 

Металните фиксатори са подходящи за двойно подсилени стени или подове. Техният дизайн елиминира всяка опасност от пробиване на водоустойчивата мембрана. Използват се главно на места, подложени на тежки товари, допълнително движение на хора и товари, а също и при окачени панели. Те просто се поставят върху долните стоманени пръти, за да поддържат и насърчават правилното поставяне на горната армировка.

 

Линейните пластмасови фиксатори според предназначението си се разделят за вертикална и хоризонтална армировка. Най-често за хоризонтална армировка се използват лентови или линейни фиксатори. Някои ги наричат и непрекъснати фиксатори. Основната им цел е да увеличат височината на арматурата и да увеличат бетоновото покритие. Идеята на лентовите фиксатори е да повдигнат арматурата и да останат в самия бетон, като се намалява възможността за бързо ръждясване и охлабване на самата плоча, фундамент или изделие. Фиксаторът има устойчивост на натоварване и добро сцепление в бетона. Линейните фиксатори са с дължима 200 см и различна височина (15,20,25,30,35,40,45,50 мм). Това са и най-използваните размери в българското строителство. Приспособлението се монтира като отворената част се нарежда надолу и задължително диагонално на положените стоманени пръти.

 

Точковите фиксатори са предназначени за използване в строителната област и могат да фиксират армировката на необходимото разстояние от кофража при полагането и в колони, стени и плочи. Подсилващата скоба тип „стол“ може да фиксира армировки от ф 8 мм до ф 18 мм на разстояние 20 мм от кофража. Подходящи са за хоризонтално полагане. Точковите фиксатори осигуряват 15 мм бетонен защитен слой във вертикална или хоризонтална плоскост.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.