Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 69 910 продукта и наличност над 3 932 294 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
69 910 продукта в наличност.
3 932 294 Артикула.
Подреди по
Резултати

Стругове

Струг се използва главно в машиностроенето и дървообработването. Стругът за метал позволява голяма продуктивност чрез обработване на повърхнини с висока прецизност и плавност. Работата се изпълнява чрез студено обработване на материала, като при въртящи движения с режещ инструмент се осъществява рязане чрез отделяне на стружки, докато се получи желания ефект. Начинът, по който е конструиран и работи стругът, е в плана на работата на повечето машини, които ползваме в строенето на машини и обработването на метали. Струговането е един от най-предпочитаните методи за обработване на разнообразни видове материали.

 

Струговете вършат работа на принципа на въртене – тези машини ползват въртенето на детайла за вършене на специални действия като рязане, отстраняване на материал, нарязване и други.

 

Видове струговащи машини:

 

  • Ръчен универсален струг
  • Копирен струг с управление на копирни устройства
  • Струг  с ЦПУ с електронна система
  • Струг с ЦПУ със специална компютърна система
  • Револверен струг с ножодържач.

 

Видове, според обработвания материал:

 

Основно, според материала който се обработват, видовете стругове биват за дърво и метал. Струговащи машини за дърво се използват най-масово в България.

 

Струговете са класифицирани по положение. Те биват с хоризонтално и вертикално вретено. Продуктивността на струговащите машини зависи главно от уменията и опита на майстора. Колкото по-прецизно и точно работи, толкова по-качествено ще се изпълни процеса.

 

Основни видове стругове

 

Високоскоростни стругове – този тип машини са леснодостъпни за работа при различни условия. Поради сравнително простия си дизайн, режещият уред се дава ръчно, което го прави по-точен в изработването на детайли. Действията, извършвани на този тип струг, са обработка на дърво, полиране и други.

 

Стандартни стругове – някои метални детайли се нуждаят от по-значителна прецизност при обработването и тогава стандартният струг влиза в играта. С този тип машини се изпълняват разнообразни действия като пробиване, струговане и други.

 

Мултифункционални стругове – те вършат доста действия наведнъж. Някои модели разрешават с едно хващане да се преработят повърхнини, а други разрешават обработване на детайл с много инструменти.

 

Стругове с CNC управление – изменен е процесът на струговане с влизането на компютърното управление. CNC струга позволява разширена пъстрота от операции върху детайли, изработени от разнообразни материали без нужда от оператор. Нужно е да програмирате необходимите траектории на инструментите, а след това да подадете файловете към CNC машината, която се заема с обработка на материала независимо.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможни са технически грешки, както и несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. При такива, наш сътрудник ще се свърже с вас за уточнение преди обработка на поръчката. "Баш Майстора ООД" си запазва правото да променя цените без предизвестие както и да коригира сгрешени параметри без предварително уведомление. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.