Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 70 262 продукта и наличност над 5 572 790 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
70 262 продукта в наличност.
5 572 790 Артикула.

Добавки за бетон

Колкото по-бързо се развива строителството, толкова повече расте и стремежът към оптимизация на строителните дейности. Подобен стои въпросът и с оптимизирането на свойствата на бетонната смес. Търси се най-добрият показател – постигане на якост без добавяне на повече цимент, водоуплътняване на бетона, втвърдяване, добро слягане, забавяне на корозията.

 

Добавките за бетон предлагат решения за разнообразни строителни потребности – от мащабни проекти до жилищни сгради. В днешното строителство използването на добавки за бетон е неизменим стадий от приготвянето и полагането на бетонната смес. Чрез тях значително се оптимизират показателите на бетона в редица отношения – улеснява се работата. Съществуват различни видове добавки за бетон в зависимост от предназначението и желаните свойства на сместта. Добавките биват няколко вида – пластификатори, суперпластификатори, хиперпластификатори. Съществуват също добавки за постигане на плътност на бетона, за придаване на цвят, за свързване на стар и нов бетон, за забавяне на корозията, за намаляване на съсъхването и др.

 

Пластификаторите са химически добавки към бетонни смеси, имащи различни показатели в зависимост от причината за своето приложение. Целта им е подобряване свойствата и качествата на строителните смеси и запазване техните характеристики, независимо от атмосферните условия. Един от основните видове пластификатори е този с широко приложение. Той се  използва за бетонни смеси от различни типове. Разтваря се на водна основа в строителните смеси. Друг тип пластификатор е забавящият процесите на втвърдяване на бетоновите смеси при обработка. Разрежда се на водна основа. Съществува и такъв, който се използва за работа при много ниски температури и при спешни ремонтни дейности.

 

Суперпластификаторите са специално разработени за производство на готови бетонови смеси. При добавяне по време на правенето на бетоновата смес, редуцира направната вода до 25%. Повишава се значително обработваемостта на бетона, без да се добавя допълнително вода. Идеален за производство на готови бетонови елементи.

 

Хиперпластификаторите са предназначение за общо подобряване качествата на бетона. С добавянето му се постига по-добра обработваемост, както и по-лесно отливане, без да се смалява съотношението в/ц. Използва се при производство на транспортен, водоплътен и самоуплътняващ се бетон.

 

В продуктовата листа на магазини „Баш Майстора“ са намерили своето място редица видове добавки за бетон. Ние предлагаме висококачествени водоотблъскващи защити, препарати за отстраняване на замърсяване от бетон, продукти за хидроизолация, саниращи разтвори, спойващи емулсии за пресен и втвърден бетон, както и други минерални строителни материали.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможни са технически грешки, както и несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. При такива, наш сътрудник ще се свърже с вас за уточнение преди обработка на поръчката. "Баш Майстора ООД" си запазва правото да променя цените без предизвестие както и да коригира сгрешени параметри без предварително уведомление. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.