Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 53 228 продукта и наличност над 4 428 257 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
53 228 продукта в наличност.
4 428 257 Артикула.

Клещи

Клещите са общо наименование на група ръчни инструменти, които се използват за захващане, развиване, рязане и др. Състои се от два лоста от първи род, свързани в опорната точка. Клещите са древно изобретение, което не се е променило много през годините. Съвременните клещи са изработени от метал, дръжките им са обвити с мек пластмасов материал, за да се улесни и да бъде по-удобно държането, в някои случаи за изолация от електрически ток при работа с проводници. Съществуват много видове клещи, които могат да се използват за различни цели. Приложената сила действа върху дръжките, които въздействат чрез късите рамена на обекта. По този начин силата се увеличава със съотношението на двете рамена на лоста.

 

Магазини „Баш Майстора“ разполагат с разнообразни видове клещи с характерни свойства.

 

Керпедените представляват вид клещи, предназначени за изваждане на пирони (гвоздеи), като острите им челюсти позволяват отрязване на тел или други тънки материали. Керпедените са здрави и устойчиви на натоварване ръчни инструменти, които са изработени от инструментална стомана – CrV и CS. Поради заоблената предна чест и острите върхове, керпедените се използват лесно за изваждане на крепежни елементи, забити в материала.

 

Арматурните клещи са предназначени за рязане и усукване на тел с една операция – бързо, надеждно и икономично. Те имат дълъг експлоатационен живот и това ги прави търсени и предпочитани. Режещите ръбове са допълнително закалени. Отличните им качества се дължат на високия клас специална индустриална стомана, кована, маслено закалена, от която са изработени.

 

В магазини „Баш Майстора“ ще откриете огромно разнообразие от водопроводни клещи с най-различна дължина и варианти за избор с изолация или без – водопроводни клещи с автоматично регулиране и еднокомпонентна изолация, водопроводни клещи с бутон за регулиране и еднокомпонентна изолация, водопроводни клещи с шарнир и еднокомпонентна и двукомпонентна изолация, както и водопроводни клещи с шарнирно регулиране с двукомпонентна изолация и такива без изолация.

 

Жустерните клещи служат за фини монтажни работи в електроника и фината механика. В повечето случаи са изработени от специална инструментална стомана със специално качество. Също така влизат в употреба за стягане или отделяне от кабели или други деликатни обекти.

 

Клещите за водни съединения са надежден инструмент за стягане на скоби за водни съединения. Някои от тях са особено подходящи при авторемонтна работа.

 

Клещите за връзване на огради са лек и удобен инструмент за връзване на ограда.

 

Клещите за кабелни връзки служат за затягане и рязане на кабелните връзки. Вграденият нож реже само когато е достигнато желаното затягане.

 

Клещите за кабелни обувки се използват при изолирани и неизолирани кабелни накрайници, за заголване на кабели, за рязане на медни и месингови винтове.

 

Клещите за стъкло са изработени от специална инструментална стомана и служи за чупене на зарязани ивици стъкло.

 

Клещите за съединяване на ламарина служи за свързване на секции от метални листи в сухото строителство със закрепващ шев.

 

С клещите за усукване на тел може лесно, бързо и надеждно да обезопасите гайки и болтове. Подсигуряването чрез усукване на тел остава най-сигурния начин за осигуряване на критични крепежни елементи, които не трябва да се саморазвиват.

 

Клещите за фаянс и гранитогрес спомагат за разширяване на отвори в плочки и оформяне на краища чрез отчупване.

 

Клещите замби влизат в употреба при пробиване на отвори в кожа, текстил и пластмаса. Имат прахово покритие за надеждна защита срещу ръжда.

 

Клещите зегер намират приложение при монтаж на пружинни пръстени, стопиращи пръстени и зегерки.

 

Клещите ключ са подходящи за захващане, задържане, пресоване и огъване на детайли. Перфектни за стискане, пресоване, огъване.

 

Комбинираните клещи са със зони за захващане на плоски и кръгли материали, подходящи за универсална употреба.

 

Кримпващите клещи са инструменти за рязане и оголване на плоски неекранирани телефонни кабели с допълнителна функция за сваляне на изолацията за кръгли кабели.

 

Клещите чираци са неизменни инструменти, присъстващи в почти всички строителни или ремонтни дейности. Клещите чираци се използват за надеждно фиксиране на профилирани плоски и кръгли детайли едно до друго по време на всяко заваряване, коване или изготвяне на малки метални детайли. Затягането с клещите чираци се извършва чрез специален болт, който се намира на края на дръжката.

 

В магазини „Баш Майстора“ ще намерите клещи за монтаж на метални анкери, за отвори в ламарина, за откопчване на щуцери, за чапраз, клещи заголвачки, кербовъчни клещи, ковашки клещи, клещи комплект, пломбажни, тенекеджийски и клещи резачки.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.