Заповядайте на "Ден на отворените врати на Milwaukее" в магазин Баш Майстора в град Варна на 14.06.2024 г. (Петък) от 9:00 до 16:00 часа. Ще има демонстрации, подаръци и много полезна информация! Научете повече
Заповядайте на "Ден на отворените врати на Milwaukее" в магазин Баш Майстора в град Варна на 14.06.2024 г. (Петък) от 9:00 до 16:00 часа. Ще има демонстрации, подаръци и много полезна информация! Научете повече

Клещи

Клещите са ръчни инструменти, които се използват за рязане, хващане, развиване и други. Състоят се от два лоста, свързани в опорна точка. Те са древно изобретение, което не е имало голяма промяна във времето.

 

Съвременните клещи са изработени от метал, а дръжките им са покрити с мека пластмаса, за да се улесни и да бъде по-удобно държането, а в случаи на изолация от електрически ток, когато се работи с проводници. Има видово разнообразие.

 

Приложената сила действа върху дръжката, която въздейства чрез късото рамо на обекта. Следователно силата нараства със съотношението на двете рамена на лоста.

 

Видове клещи

 

Арматурните клещи са предназначени за рязане и усукване на тел с една операция бързо, надеждно и икономично. Изключително търсени и предпочитани са. Водопроводните клещи, които ще откриете в магазини „Баш Майстора“, са с най-различна дължина и варианти за избор с изолация или без.

 

Жустерните клещи служат за фини монтажни работи в електроника и фината механика. В повечето случаи са изработени от специална инструментална стомана със специално качество.

 

Клещите за водни съединения са надежден инструмент за стягане на скоби за водни съединения. Някои от тях се използват масово при авторемонтна работа.

 

Клещите за връзване на огради са лек и удобен инструмент за връзване на ограда.

 

Клещите за кабелни обувки и оголване на кабел се ползват при изолирани и неизолирани кабелни накрайници, за заголване на кабели, рязане на медни и месингови винтове.

 

С помощта на клещите за монтаж на анкери дюбелът се разтваря и прилепва плътно към гърба на стената. По този начин анкерът остава на място и след развиване на винта и демонтаж на закрепвания детайл.

 

Клещите за отвори в ламарина имат дълга дръжка, която дава възможност за лесно пробиване на дупки за последващо фиксиране.

 

Клещите за откопчаване на щуцери са проектирани за бързо освобождаване на щуцери.

 

Клещите за рязане на плочки и гранитогрес имат различно предназначение – някои от тях са предназначени за изравняване на плочки, други – за отчупване, а трети – за рязане на фаянсови плочки.

 

Клещите за скоби за маркучи имат специален дизайн, който позволява да се затегнат скобите под различни ъгли спрямо работната повърхност.

 

Клещите за съединяване на ламарина служат за свързване на секции от метални листи в сухото строителство със закрепващ шев.

 

С клещите за усукване на тел можете лесно, надеждно и бързо да обезопасите гайки и болтове.

 

Клещите за чапраз са изработени от висококачествена хром-ванадиева стомана.

 

Клещите заголвачки са инструменти, премахващи изолацията на кабели и проводници.

 

Клещите замби правят дупки в кожа, текстил и други материали. Имат пружина за отваряне.

 

Клещите зегер намират приложение при монтиране на пружини и стопиращи пръстени и зегерки.

 

Кербовъчните клещи са едни от най-важните инструменти в оборудването не само на всеки електротехник, кабелен или телефонен специалист, но и на всеки, който борави с проводници и кабели.

 

Керпедените представляват вид клещи, предназначени за вадене на пирони, като острите им челюсти позволяват рязане на тел или други тънки материали.

 

Клещите ключ са подходящи за затягане, закрепване, пресоване и огъване на детайли.

 

Комбинираните клещи са със зони за захващане на плоски и кръгли материали, подходящи за универсална употреба и с режещи ръбове за мека и твърда тел.

 

Пломбажните клещи са направени от висококачествена хром-ванадиева стомана, имат хром мат покритие и удобни PVC дръжки.

 

Клещите резачки са с оптимална дълготрайна защита от корозия и са произведени от лагерна хромова или специална инструментална стомана.

 

Клещите чираци се използват за надеждно фиксиране на профилирани плоски и кръгли детайли едно до друго по време на всяко заваряване, коване или изготвяне на малки метални детайли.

 

Ковашките клещи трябва да хващат силно материалите, които ще се коват, а според вида на продукта, могат да имат плоски, полукръгли или тръбни челюсти.

 

Кримпващите клещи са профилен инструмент за рязане и оголване на плоски неекранирани телефонни кабели.

 

Тенекеджийските клещи служат за обработка на ламарина.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможни са технически грешки, както и несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. При такива, наш сътрудник ще се свърже с вас за уточнение преди обработка на поръчката. "Баш Майстора ООД" си запазва правото да променя цените без предизвестие както и да коригира сгрешени параметри без предварително уведомление. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.