Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 69 279 продукта и наличност над 3 791 481 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
69 279 продукта в наличност.
3 791 481 Артикула.
Подреди по
Резултати

Калорифери

Отоплението на помещения изисква високо ниво на разходи и е от изключително значение за човека и съвремието как се отоплява и посредством какво. Калориферът е уред-машина за отопление, при който топлият въздух се разпръсква с помощта на вентилатор. Това е един от основните методи за отопление у дома, офиса, работното място, гаражи и други помещения.


Разграничават се основно три вида според захранването:

  • електрически калорифери
  • газови калорифери
  • дизелови калорифери

 

От правилния избор на калорифер ще зависи до голяма степен ефективността на отопление на площта за която са предвидени. Електрическите трифазни калорифери работят с ток и посредством вентилатор или подобна система изтласкват горещ въздух навън. По този начин затоплят помещението или изсушават мокри стени и тавани в строителството.


Електрическите калорифери са изключително подходящи в случаи на бързо затопляне на помещения. Веднъж свързани към електричеството те започват своят работен процес, който няма нужда от допълнителни действия от ваша стана за разлика от дизеловите калорифери примерно. Те са леки и удобни за пренос или работа, както и за съхранение. Могат да бъдат с вентилатор или без вентилатор. Високо качество на изработката и перфектна работа. Може да ползвате трифазни калорифери за бита или в професионалната сфера. Те са снабдени със защита против прегряване, което ги прави безопасни и сигурни.


При избор на електрически калорифер е добре да сте запознати с големината на помещението, както и степента на вентилация в него. Така лесно ще определите точно какъв калорифер да използвате, каква мощност и вид защита да изберете. При тези уреди за отопление положителното е, че няма неприятни миризми или вредни емисии, нито влага.


Дизеловите калорифери (нафтови) биват два вида - с директно и с индиректно изгаряне. Отоплителите с директно изгаряне са високоефективни уреди, които произвеждат голямо количество топлина за минути време. Те са изключително подходящи за открити помещения с добра вентилация - халета, складове, магазини, цехове, фабрики и строителни обекти. Безопасни са и лесни за употреба и поддръжка. Обикновено резервоарите им са пригодени да издържат продължително време с едно зареждане.  


Калориферите на дизелово гориво с индиректно изгаряне генерират незабавно голямо количество чист, сух и горещ въздух, без дим. Намират широко приложение в помещения с ограничена вентилация, като търговски обекти, изложбени и панаирни зали, кухненски помещения. Повечето модели дизелови отоплители са снабдени с термостат за задаване на определена температура, което е сериозно предимство.


Газовите калорифери са изключително икономични, здрави и ефективни, като затоплят на момента. Предназначени са за помещения с добра вентилация, като промишлени предприятия, производствени помещения, халета, птицеферми, оранжерии, строителни обекти. Недостатък при отоплители на газ обаче е влагата, която предизвикват. Не са подходящи за изсушаване на мазилки и бои след ремонт.
Калориферите, които могат да затоплят високи обеми на въздух без отделяне на дим и миризма, са високо ценени придобивки в модерното строителство.

 

Онлайн магазин “Баш Майстора” е мястото, където ще откриете именно такива нафтови, газови и електрически отоплителни машини от ново поколение и на повече от достъпни цени. Техниката е термично защитена и лесна за поддръжка, а мощността ѝ варира от 3kW до 53Kw, в зависимост от избраният модел. Високоефективна професионална техника за отопление на индустриални площи, като халета, производствени помещения, складове, оранжерии, зали и палатки за изложби и събития и други. Калориферите ви гарантират бързо отопление през зимата. Тяхната компетентност и мобилност дава възможност за лесното им транспортиране и оптимално позициониране. Множество модели притежават регулиране на нагряването и мотор с термозащита.


Избери и поръчай лесно от онлайн магазин Баш Майстора, калорифери на следните марки :

  • MASTER
  • TROTEC
  • RAIDER
  • WILMS


Изберете най-добрия за Вас модел или разгледайте промоциите с отстъпка от цената в онлайн магазин „Баш Майстора“. Вземете и безплатна доставка за поръчки на стойност над 99 лв.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможни са технически грешки, както и несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. При такива, наш сътрудник ще се свърже с вас за уточнение преди обработка на поръчката. "Баш Майстора ООД" си запазва правото да променя цените без предизвестие както и да коригира сгрешени параметри без предварително уведомление. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.