Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 55 088 продукта и наличност над 4 303 192 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
55 088 продукта в наличност.
4 303 192 Артикула.

Самонарезни винтове

Винтът е крепежен елемент, който има цилиндрична, конусовидна или близка до тях форма. Обикновено се използват за свързване на компоненти или за позиционирането им. Някои винтове, наречени самонарезни, са проектирани да се навиват в по-мек материал, като сами врязват в него вътрешна резба. При винтовата връзка няма гайка. Главата на винта има специална форма, най-често е проектирана да улесни навиването на винта. Тя е по-широка от останалата част на винта (тяло), за да предотврати навлизането на винта дълбоко в компонента, в който се увива. Резбата може да заема целия винт или част от него. Голяма част от винтовете се затягат по посока на часовниковата стрелка, а резбата им се нарича дясна. По изключение се използват тези с лява резба. Най-често използваните инструменти за затягане са отвертки, имбусен ключ, гаечен ключ и др.

 

В магазини „Баш Майстора“ може да намерите различни видове самонарезни винтове - за гипсофазери, метал, дърво, гипсокартон ситна и едра стъпка, директен монтаж, метал с широка, полуобла и конусна глава, както и комбинирани винтове.

 

Винтът за гипсофазер е подходящ за закрепване на гипсофазерни плоскости при облицовки на стени и тавани в закрити помещения.

 

Винтът за метал конусна глава е с поцинкована повърхност с кръстат шлиц  PH2. Изработен е по DIN7982.

 

Винтът за гипсокартон с едра стъпка служи за навиване в дърво. Използва се при монтаж на гипсокартона към дървена конструкция.

 

Винтът за гипсокартон със ситна стъпка е подходящ за навиване в ламарина. Използва се при монтаж на гипсокартона към металния CD или UD профил.

 

Винтът за директен монтаж е с плоска глава за метални и пластмасови прозорци и цилиндрична за скрит монтаж при дървени прозорци. Универсално се ползва за всички строителни и рамкиращи материали.

 

Винтът за дърво с конусна глава е изработен от висококачествена стомана, жълто поцинкован.

 

Винтът за дърво с шестостенна глава е изработена по DIN 571. Има поцинкована повърхност.

 

Винтът за метал с полуобла глава е с поцинкована повърхност с кръстат шлиц PH1. Изработен е по DIN7981.

 

Винтът за метал с широка глава е с поцинкована повърхност с кръстат шлиц PH2.  

 

Комбинираните винтове са подходящи за дърво. Имат поцинкована повърхност.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.