Заповядайте на "Ден на отворените врати на Milwaukее" в магазин Баш Майстора в град Варна на 14.06.2024 г. (Петък) от 9:00 до 16:00 часа. Ще има демонстрации, подаръци и много полезна информация! Научете повече
Заповядайте на "Ден на отворените врати на Milwaukее" в магазин Баш Майстора в град Варна на 14.06.2024 г. (Петък) от 9:00 до 16:00 часа. Ще има демонстрации, подаръци и много полезна информация! Научете повече
Подреди по
Резултати

Лазерни приемници

Лазерните приемници са основните допълващи уреди в комплекта на лазерните нивелири и подобните им измервателни уреди. Наричат се още „детектори“.

 

Лазерният приемник е електронно устройство, което приема сигнала от ротационния лазер. Измервателният уред е предназначен точно за това – бързо откриване на въртящи се лазерни лъчи с определена дължина на вълната. Подходящ е за работа на открито и в затворени помещения.

 

Особености на лазерните приемници

 

Лазерните приемници имат специфична звукова сигнализация, която спомага за работата с тях – параметризацията и измерването.

 

При включване на измервателния уред се чува силен звуков сигнал – всички останали звуци подлежат на настройка. Важно при лазерните приемници е звуковата сигнализация за означаване на лазерния лъч.

 

Позицията на лазерния лъч спрямо светочувствителното поле може да бъде сигнализирана чрез звук. При работата с лазерен приемник трябва да настроите ротационния лазерен нивелир на максимална скорост. По този начин детекторът ще може лесно да получи максимален брой сигнали. При стандартен ротационен лазерен нивелир се задават около 600 об./мин.

 

Работният диапазон може да бъде намален вследствие на неблагоприятни условия на околната среда, попадащи слънчеви лъчи в зависимост от разстоянието между приемника и ротационни лазер или в зависимост от лазерния клас и тип на ротационния лазер.

 

Вследствие на неблагоприятни работни условия (пряка слънчева светлина) точността на измерване може да бъде влошена. С помощта на лазерния нивелир и приемник всеки майстор е в състояние да получи много точни нива.

 

Лазерният приемник е много по-лесен за използване и по-надежден от воден или обикновен нивелир и е с изключителна точност при специфични измервания и обекти.  

 

Устройство от този тип има перфектно подравняване, като образува светлинен лъч, който служи като линия за видимост, осигуряваща добра хоризонтално и вертикалност, несъмнено най-важна особеност за майстора.

 

Предлаганите марки лазерни приемници, които са налични в онлайн магазин „Баш Майстора“ са:

  • BOSCH
  • BPA
  • DEWALT
  • LASERLINER
  • LEICA
  • MILWAUKEE
  • SOLA.

 

При покупка онлайн може да се възползвате от отстъпка от цената на закупена стока само в онлайн магазин „Баш Майстора“. Също ще получите и безплатна доставка за поръчки на стойност над 99 лв.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможни са технически грешки, както и несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. При такива, наш сътрудник ще се свърже с вас за уточнение преди обработка на поръчката. "Баш Майстора ООД" си запазва правото да променя цените без предизвестие както и да коригира сгрешени параметри без предварително уведомление. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.