Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 56 478 продукта и наличност над 4 112 607 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
56 478 продукта в наличност.
4 112 607 Артикула.

Лебедки

Лебедките са устройства за повдигане или спускане на товари по време на строителни, ремонтни, производствени и монтажни дейности. Когато товарът трябва да се повдига вертикално и едновременно с това да се премества хоризонтално, един от най-ефективните механични устройства е лебедката. Ръчните лебедки са предназначени за хоризонтално и  вертикално преместване и преместване под наклон на товари с неголямо тегло.  Електрическите лебедки пък свеждат до минимум физическите усилия, които се прилагат върху тресчотката или ръкохватката, повишават производителността на труда и скоростта на работа.

 

В магазини Баш Майстора ще откриете следните видове лебедкиавтолебедки, лебедка с тресчотка, лебедки електрически, лебедки за теглене и макари полиспасни верижни.

 

Автолебедки:

 

Автолебедките се използват за изтегляне на закъсали автомобили. Най-често се употребяват от пътна помощ, както и от големите джипове и камиони, за преместване на тежки обекти от едно място на друго. Автолебедките могат да бъдат електрически и ръчни, с различна мощност и допълнителни екстри, като например дистанционно. Повечето лебедки се монтират към рамата. Работата с тях е доста рискована. Затова, ако не сте наясно как точно се използва автолебедка, най-добре е да повикате приятел с опит или специалист, който да ви помогне и да ви научи.

 

Лебедка с тресчотка:

 

Ръчната лебедка с метална верига и тресчотка се използва не само за повдигане на товари, но и за демонтиране на конструкции от дърво или метални профили. Лебедката с тресчотка е предназначена единствено за ръчно повдигане, спускане и теглене на свободни товари в произволна посока на работното място.

 

Лебедки електрически:

 

Лебедките намират широко приложение в много различни сфери, но най-често се използват от автосервизите, складовете и дори строителните площадки за издигане на товари на височина или товаро-разтоварни дейности. Поради компактните си размери и голямата си повдигаща сила - те са идеални за преместване и монтиране на необходимите места за повдигане.

 

Електрическата лебедка е популярно подемно-транспортно оборудване с голяма производителност и високо тягово усилие. По правило електрическата лебедка се монтира на едно място, като може да е стационарна или преносима. Електрическата лебедка може да работи и като самостоятелно оборудване, и като част от други подемни устройства. Електрическите лебедки се използват в различни складови и производствени помещения, особено популярни са и в авторемонтните работилници.

 

Лебедки за теглене:

 

Ръчните лебедки със стоманено въже служат за повдигане и издърпване на различни съоръжения, лодки и автомобили. Ръчните барабанни лебедки със стоманено въже са незаменими при провеждането на строителни дейности, монтажа на конструкции, обслужване на автомобила и в производствени условия. Ръчните лебедки за теглене с въже са изключително полезни при издърпване на колата на ремаркето както отгоре, така и при спускане на автомобил или друга техника от ремаркето на пътя. Използват се и за издърпване и транспортиране на аварирали автомобили, чийто двигател не може да запали или такива с неработещ двигател. С ръчните лебедки лесно, бързо и удобно се издърпва както лек автомобил, а също така и други машини и предмети, които искате да транспортирате. Тези лебедки намират широко приложение и в работилници, производствени халета и строителни обекти.

 

Макари полиспасни верижни:

 

Полиспасните макари са предназначени единствено за ръчно вертикално повдигане и спускане на свободни товари на работното място. Те могат да се използват за монтаж на оборудване, за товаро-разтоварна дейност в заводи, мини, строителни площадки, кейове, докове, складове и други места. Макарите са подходящи за работа на открито и там където няма осигурено електрическо захранване.

 

Могат да се закрепват към колички от всякакъв тип, а също и към монорелсови мостови транспортни системи, ръчноводими кранове и стрелови кранове. Верижните полиспасни макари са лесни за работа и поддръжка, с дизайн предотвратяващ блокиране на веригата.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.