Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 68 169 продукта и наличност над 4 065 705 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
68 169 продукта в наличност.
4 065 705 Артикула.

Лебедки

Лебедките са устройства за вдигане или спускане на товари по време на строителни, ремонтни, производствени и монтажни дейности. Когато товарът трябва да се повдига вертикално и едновременно с това да се премества хоризонтално, едни от най-ефективните механични помощници са лебедките.

 

Ръчната лебедка е предназначена за хоризонтално и вертикално преместване и преместване под наклон на товари с неголямо тегло. Електрическата лебедка свежда до минимум физическите усилия, които се прилагат върху тресчотката или ръкохватката, повишава производителността на труда и скоростта на работа.

 

Видове лебедки

 

Електрическата лебедка може да работи като самостоятелно оборудване, както и като част от други подемни устройства. Ползват се в складови и производствени места, особено популярни са и в авторемонтните работилници. Може да бъде стационарна или преносима.

 

Лебедката с тресчотка се използва не само за повдигане на товари, но и за демонтиране на конструкции от дърво или метални профили. Предназначена е единствено за ръчно вдигане, спускане и теглене на свободни товари в произволна посока на работното място.

 

Лебедките за джипове и автолебедки представляват устройства за теглене или повдигане. Най-често се употребяват от пътна помощ, както и от големите джипове и камиони за преместване на тежки обекти от едно място на друго.

 

Лебедките за теглене са изключително полезни при издърпване на колата на ремаркето както отгоре, така и при спускане на автомобил или друга техника от ремаркето на пътя. Използват се и за издърпване и транспортиране на аварирали автомобили, чийто двигател не може да запали или такива с неработещ двигател.

 

Релсовите лебедки се състоят от подвижни и неподвижни блокове и метална верига. Основното им предназначение е вдигането и преместването на товари до определени килограми по релси.

 

Полиспасните макари са предназначени единствено за ръчно вертикално повдигане и спускане на свободни товари на работното място. Верижните макари са преносими подемни устройства, работещи с ръчноводима верига.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.