Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 53 193 продукта и наличност над 4 418 035 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
53 193 продукта в наличност.
4 418 035 Артикула.

Заваръчна техника

В категория заваръчна техника в онлайн магазини Баш Майстора ще откриете висококачествени апарати за MIG/MAG заваряване, апарати за електродъгово заваряване и апарати за точкова заварка от доказани производители, лидери на пазара.

 

Апарати за MIG/MAG заваряване:

 

Апаратите за MIG/MAG заваряване предимно се използват при заваряващи дейности в най-различни сфери поради широките си възможности и висока производителност. Апаратите за MIG/MAG са познати още като телоподаващи апарати MIG/MAG, които са достатъчно надеждни, мощни и предпочитани за различни дейности.

 

Заваряването с MIG/MAG апарати има редица предимства пред заварката с електроди и поради тази причина е много по-предпочитан, включително в домашната или занаятчийската работилница. С MIG/MAG апаратите се правят много по-лесно и качествено вертикални и таванни заварки,  а като цяло технологията на заваряване се усвоява много бързо и лесно. Основното предимство при MIG/MAG апаратите е напълно чистия, без примеси, заваръчен шев. Шевът става равномерен и гладък, без остатъци от шлака и шупли.

 

Апарати за електродъгово заваряване:

 

Заваръчните апарати, познати още като електрожени са компактни и леки и са подходящи за употреба навсякъде. Отличават със стабилна дъга, оборудването им е лесно за настройване, а процедурата е опростена, в сравнение с някои други заваръчни процеси. Апаратите за електродъгово заваряване се използват основно за заваряване на чугун и стомана. Те могат да заваряват широк спектър от други метали, включително алуминий, медни сплави и никел.

 

Апаратите за електродъгово заваряване са относително евтини, а оперативните разходи са по-ниски, отколкото при другите методи за заваряване. Апаратите за електродъгово заваряване биват апарати заваръчни инверторни и апарати заваръчни трансформаторни.

 

Инверторните заваръчни апарати са професионална машини, използващи се за заваряване на еднакви или различни по състав метали, посредством електрически ток. Според начинът на действие, на пазара се предлагат два вида електрожени - инверторен електрожен или обикновен електрожен.

 

Инверторните апарати се отличават с многобройните си предимства, спрямо класическите модели. Инверторните апарати поддържат постоянно ниво на заваръчния ток, което повишава качеството на заварката. Чрез инверторния електрожен, заваряването се извършва значително по-лесно, включително при вертикални и друг тип заварки. Инверторният електрожен е по-предпочитан, заради по-големия коефициент на полезно действие от обикновения, което произлиза от използваната технология и от начина по-който се генерира необходимия ток за заваряване.

 

Заваръчните трансформаторни апарати са подходящи не само за професионална употреба, но и се използват от все повече хора в домашна среда и имат много повече предимства пред обикновения трансформаторен електрожен. Те имат своите различия с останалите подобни уреди, затова е добре да ги познаваме отблизо.

 

Посредством заваръчния апарат се заваряват ниско и средно въглеродни стомани, алуминий и близките му сплави в защитна среда от въглероден диоксид, аргон или смес от двата газа.

 

Апарати за точкова заварка:

 

Най-често апаратите за точкова заварка намират приложение в автомобилната промишленост, където се използват почти универсално за заваряване на ламарината при производство на автомобили. Апаратите за точково заваряване могат да бъдат напълно автоматизирани и много от индустриалните роботи, намиращи се на монтажните линии са точно такива.

 

Тези заваръчни машини са лесни за работа и са най-ефективната система за заваряване в производството. Според вида на захранването си апаратите за точкова заварка използват трифазен и монофазен ток.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.