Заповядайте на "Ден на отворените врати на Milwaukее" в магазин Баш Майстора в град Варна на 14.06.2024 г. (Петък) от 9:00 до 16:00 часа. Ще има демонстрации, подаръци и много полезна информация! Научете повече
Заповядайте на "Ден на отворените врати на Milwaukее" в магазин Баш Майстора в град Варна на 14.06.2024 г. (Петък) от 9:00 до 16:00 часа. Ще има демонстрации, подаръци и много полезна информация! Научете повече

Гайки

Гайките са елементи с отвор, в който има вътрешна резба. Обикновено се използват като едно с болтове или шпилки за фиксиране на две или повече части заедно.

 

С шпилката или винта образуват винтово съединение. Най-използваната форма на гайката е шестоъгълната. Има и голяма гама от конструкции, използвани в индустрията.

 

Видове гайки

 

В магазини „Баш Майстора“ предлагаме калпачати, крилчати, стопорни, удължени, шипови, фланшови гайки, гайки за скеле и шестостенни.

 

Сферичната повърхност на калпачатата (глуха) гайка завършва с шестостенен захват за ключ. Тя е със стандартна метрична вътрешна резба, изработена по DIN 1587. Изработена е от здрава стомана с поцинкована повърхност.

 

Крилчатата гайка (перчата) е с лято тяло, с две уши, позволяващи завиването и отвиването и. Тя е с поцинкована повърхност и със стандартна метрична вътрешна резба. Изработена по DIN 315.

 

Стопорната (самозаконтряща се) гайка е със шестостенна глава със стандартна метрична вътрешна резба. Има вграден пластмасов пръстен против саморазвиване. Изработена по DIN 985.

 

Удължената (свързваща) гайка за ключ има шестостенно тяло със стандартна метрична вътрешна резба. Изработена е по DIN 6334.

 

Шиповата гайка за дърво има четири шипа, стандартна метрична вътрешна резба. Изработена е по DIN 1624.

 

Фланшовата гайка е с шестостенна глава със стандартна метрична вътрешна резба. Изработена е по DIN 6923.

 

Усилената гайка за тръбно скеле е със стандартна метрична вътрешна резба. Изработена е от здрава стомана с поцинкована повърхност.

 

Шестостенната гайка (стандартна) е изработена по DIN 934. Има шестостенна глава със стандартна метрична вътрешна резба.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможни са технически грешки, както и несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. При такива, наш сътрудник ще се свърже с вас за уточнение преди обработка на поръчката. "Баш Майстора ООД" си запазва правото да променя цените без предизвестие както и да коригира сгрешени параметри без предварително уведомление. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.