Заповядайте на "Ден на отворените врати на Milwaukее" в магазин Баш Майстора в град Варна на 14.06.2024 г. (Петък) от 9:00 до 16:00 часа. Ще има демонстрации, подаръци и много полезна информация! Научете повече
Заповядайте на "Ден на отворените врати на Milwaukее" в магазин Баш Майстора в град Варна на 14.06.2024 г. (Петък) от 9:00 до 16:00 часа. Ще има демонстрации, подаръци и много полезна информация! Научете повече

Анкери химически и аксесоари

Съществуват различни видове анкери: химически, втулкови, антивибрационни, сегментни, винтови, набивни и др.

 

Химическите анкери са определен вид крепежни елементи. Използването им намира все по-голямо приложение и обхват в разнообразни дейности. Анкерите служат за свързване на детайли. За разлика от други крепежни елементи на пазара, които само фиксират дадени елементи или запълват дадено пространство в определена среда, химическите и други видове анкери ги свързват. 

 

Химическите анкери намират приложение при връзката или по-точно при свързването на различни материали, било то строителни или друг вид детайли. Така се осигурява гъвкавост  и здравина на създадена връзка между тях. Те се използват успешно за монтаж на парапети, огради, скелета, стълбове, пейки, навеси, бойлери, сенници, щори, телевизори, стелажи, сателитни антени, радиатори, тоалетни, мивки, електрически табла и др. Материалът и продуктът за създаване на химическите анкери е на химическа полиестерна основа. Съществуват модели и на винилестерна основа. Наименованието им е точно заради това им разделение. Има доста често срещани видове анкери, които са определен вид смола, прилагат се за дълъг период от време и то многократно.

 

Химическите анкери са доста безопасни от друг вид конкуренти и може да се използват на закрито. Има водоустойчиви, които могат да намират приложение във влажни и мокри пространства.

 

Предлаганите марки химически анкери, налични в онлайн магазини „Баш Майстора“ са FISCHER и FM FRIULSIDER.

 

Мрежичката за химически анкер представлява определен вид дюбел. Съставен е от пластмасова втулка с вътрешна резба. Съставен е от здрав материал – дърво или метла. Монтира се в различни отвори – по този начин се осигурява закрепване на някаква носеща конструкция с помощта на винт. Този вид мрежести дюбели се използват при необходимост, когато строителния блок е с големи кухини и самата тухла е с определени пространства. В такива пространства закрепването е голяма трудност, защото течността от химическия анкер при използване на стандартен дюбел ще изтече. Заради това се налага използване и употреба на мрежести модели и видове дюбели и втулки. Те се напъхват предварително в отвора и се запълват с помощта на пистолет, точно посредством химическия анкер и неговия разтвор.

 

Предлаганите марки мрежи за химически анкери, налични в онлайн магазин „Баш Майстора“ са FISCHER и FM FRIULSIDER.

 

Друг аксесоар, който може да закупите от магазините ни, е смесителният накрайник за химически анкер FRIULSIDER/KEM-UP 215 мм. Той служи за равномерно смесване на двата компонента на химическия анкер. Миксер за патрон KEM и KEM-UP.

 

Четката FISCHER BS за почистване на отвори, налична в различни милиметри, е предназначена за почистване на пробивни отвори в бетон, кухи строителни материали и зидария. Стоманена, висококачествена и издръжлива конструкция от метал с разглобяема метална дръжка за съхранение. Тя може да се използва автоматично или ръчно с помощта на прикрепена ръкохватка. Има висока ефективност на почистване и е лесна за използване.

 

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможни са технически грешки, както и несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. При такива, наш сътрудник ще се свърже с вас за уточнение преди обработка на поръчката. "Баш Майстора ООД" си запазва правото да променя цените без предизвестие както и да коригира сгрешени параметри без предварително уведомление. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.