Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 53 228 продукта и наличност над 4 424 289 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
53 228 продукта в наличност.
4 424 289 Артикула.

Анкери

Анкерите са крепежни елементи, като тяхното използване намира все по-широко приложение. Те служат за свързване на детайли. За разлика от други крепежни елементи на пазара, които само фиксират дадени елементи или запълват дадено пространство в определена среда, анкерите ги и свързват. Съществуват различни видове анкери: химически, винтови, втулкови, набивни, сегментни, антивибрационни.

 

Винтовите анкери са със самозадържащ се винт за бетон за проходен монтаж и такъв с предварително позициониране. Когато винтът се завинтва в отвора, резбата прониква в бетона и осигурява сцепление като при анкериране. Анкерът е напълно отстраним, следователно особено подходящ за временно фиксиране. Винтовите анкери служат за закрепване на перила, конзоли, стълби, машини, врати, фасади, прозоречни елементи, летви, вериги, кабели, перфорирани ленти, окачени тавани и др.

 

Втулковите анкери с болт са подходящи за фиксиране на стоманени конструкции, решетки, перила, конзоли, стълби, машини, портали и парапети. Когато затягате шестостенната гайка, издърпайте заострения болт в разширителната скоба. Резката с форма на полумесец ще повлияе на свиването на дължината при затягане. Това позволява елементът да бъде здраво закрепен към бетонната повърхност. Втулковите анкери с болт са подходящи за бетон C12/15 до C50/60 и естествен камък с плътна структура. Предлаганите марки втулкови анкери с болт, налични в онлайн магазин „Баш Майстора“, са на марките FISCHER и FM FRIULSIDER.

 

Втулковите анкери за тежки закрепвания се монтират лесно и бързо. Болтът се поставя лесно с няколко леки удара на чук. При затягане на шестостенната гайка или болта, конусът се издърпва в разширителния ръкав, който се разширява с натиск в стенния отвор. Подходящи са за бетон B15 и естествен камък с плътна структура. Тези анкери служат за фиксиране на стоманени конструкции, парапети, конзоли, стълби, кабелни канали, машини, фасади и др.

 

Втулковите анкери с винт са подходящи за средни натоварвания. Металният анкер е от галванично поцинкована стомана. Най-подходящи са за бетон и плътен камък.

 

Втулковите анкери с шпилка са идеални за проходен монтаж. Когато затягате шестостенната гайка, заостреният болт се издърпва в разширителната втулка и я разширява в стенния отвор.  Разрезът с форма на полумесец върху ръкава повлиява на свиването на дължината при затягане. Това може здраво да фиксира компонентите върху бетонната повърхност. Подходящи са за бетон C12/15 до C50/60 и естествен камък с плътна структура. Втулковите анкери с шпилка да се използват само в сухи помещения. Те служат за фиксиране на стоманени конструкции, решетки, перила, стълби, машини, парапети и др.

 

Анкерите за кухини са подходящи за приложения в материали от плоскости с различна дебелина. Зъбите на яката на дюбела се забиват в плоскостта и предотвратяват превъртането на дюбела. Изборът на дюбел зависи от дебелината на плоскостта, за да се постигне най-доброто разтваряне на дюбела в кухото пространство. При монтаж рамената на дюбела се разтварят и се притискат в обратна страна на плоскостта. Дюбелът HM може да се монтира с монтажни клещи. При монтаж с винтоверт или отвертка първо трябва да се демонтира предварително монтирания винт.

 

Анкерите за окачен таван са идеални за проходен монтаж и многоточково закрепване. При набиване на разширителния клин, таванният пирон се разширява в стенния отвор. Бързият и лесен монтаж с чук намалява времето за монтаж. Разширението след монтажа гарантира минимално приплъзване при натоварване. Подходящи са за бетон C12/15, естествен камък с плътна структура, твърда тухла, предварително напрегнати кухи бетонни плочи. Анкерите за окачен таван служат за фиксиране на летви, метални профили, закачалки за проводници, вериги, конструкции от дърво и метал и др.

 

Набивните анкери имат максимален капацитет на товароносимост. Подходящи са за всички битове или болтове с метрична резба. Малката дълбочина на монтаж намалява времето за пробиване на отвора, спестявайки разходи. Подходящи са за бетон B15 и естествен камък с плътна структура. Служат за анкериране на тръбопроводи, вентилационни тръби, противопожарни системи, окачени тавани и др.

 

Сегментните анкери са подходящи за закрепване на детайли в бетон и плътен камък. Когато затягате шестостенната гайка, издърпайте анкера в разширителната скоба. Подходящи са за фиксиране на стоманени конструкции, парапети и релси, стълби, машини, стълбища, фасади, дървени конструкции и др.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.