Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 70 262 продукта и наличност над 5 572 790 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
70 262 продукта в наличност.
5 572 790 Артикула.

Анкери

Анкерите са крепежни елементи, като тяхното използване намира все по-широко приложение. Те служат за свързване на детайли. За разлика от други крепежни елементи на пазара, които само фиксират дадени елементи или запълват дадено пространство в определена среда, анкерите ги и свързват.

 

Видове анкери

 

Съществуват различи видове анкери:

 

  • Винтови
  • Втулкови с болт
  • Втулкови с болт за тежки закрепвания
  • Втулкови с винт
  • Втулкови с шпилка
  • За кухини
  • За окачен таван
  • Набивни
  • Сегментни

 

Винтовите анкери са със самозадържащ се винт за бетон за проходен монтаж и такъв с предварително позициониране. Когато винтът се завинтва в отвора, резбата прониква в бетона и осигурява сцепление като при анкериране.

 

Втулковите анкери с болт са подходящи за фиксиране на стоманени конструкции, решетки, перила, конзоли, стълби, машини, портали и парапети.

 

Втулковите анкери с болт за тежки закрепвания се монтират лесно и бързо. Болтът се поставя лесно с няколко леки удара на чук.

 

Втулковите анкери с винт са подходящи за средни натоварвания. Металният анкер е от галванично поцинкована стомана. Най-подходящи са за бетон и плътен камък.

 

Втулковите анкери с шпилка са идеални за проходен монтаж. Когато затягате шестостенната гайка, заостреният болт се издърпва в разширителната втулка и я разширява в стенния отвор.

 

Анкерите за кухини са подходящи за приложения в материали от плоскости с различна дебелина. Зъбите на яката на дюбела се забиват в плоскостта и предотвратяват превъртането на дюбела.

 

Анкерите за окачен таван са идеални за проходен монтаж и многоточково закрепване. При набиване на разширителния клин, таванният пирон се разширява в стенния отвор. Бързият и лесен монтаж с чук намалява времето за монтаж.

 

Набивните анкери имат максимален капацитет на товароносимост. Подходящи са за всички битове или болтове с метрична резба. Малката дълбочина на монтаж намалява времето за пробиване на отвора, спестявайки разходи.

 

Сегментните анкери са подходящи за закрепване на детайли в бетон и плътен камък. Когато затягане шестостенната гайка, издърпайте анкера в разширителната скоба.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможни са технически грешки, както и несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. При такива, наш сътрудник ще се свърже с вас за уточнение преди обработка на поръчката. "Баш Майстора ООД" си запазва правото да променя цените без предизвестие както и да коригира сгрешени параметри без предварително уведомление. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.