Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 53 228 продукта и наличност над 4 428 251 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
53 228 продукта в наличност.
4 428 251 Артикула.
Подреди по
Резултати

Шублери

Шублерът намира широко приложение като измервателен инструмент в много отрасли като строителство, машиностроенето, електротехника, занаятчийство и други. Една финна и точна принадлежност от измервателните уреди на всеки “Баш Майстор”.  Шублерите служи за измерване на външни и вътрешни размери, дълбочини на отвори и дължини на детайли. Измерване на шублера е с точност стотна от милиметъра, отчита се като десета от милиметъра.


Шублерът основно е съставен от линия, която е разграфена в милиметри, две челюсти, като едната е неподвижна, а другата е подвижна, плъзгач с прикрепен нониус и дълбокомер, който представлява прикрепено към плъзгача тънко стебло, чрез което се измерва дълбочината. След отчитането на даден размер с измервателния шублер, плъзгачът се фиксира с помощта на затягащ винт, наричан хомут, с цел запазване показанието. Дълбокомерът представлява, тънка линийка, която влиза в тесен канал в линията на шублера.  Нониус, като част от шублера е онази малка спомагателна разграфена скала, която позволява измервания на линейна дължина или ъгъл с точност, по-голяма от тази, използваща прякото разчитане на една-единствена равномерно разграфена скала. Вече има и много дигитални шублери, при които разчитането на делението на нониуса става изключително лесно и точно на циферблатен екран вместо на отделните деления и взирането и разчитането в тях.


Шублерите основно могат да се разделят, според тяхната специфика и точност на измерване. Може да ги разграничим на механични, шублери с цифров нониус и такива, които са изцяло дигитални.
Шублерът е един от малкото измервателни уреди запазил своята визия и елементи непроменени с времето и напредването на технологиите, продължаваме да разчитаме на неговата точност и прецизност, като може да измерваме с точност до 0,05 mm - 0,02 mm. Качествените шублери  са произведени от специална пов вид и неръждаема стомана.

 

Предлаганите на склад в онлайн магазини "Баш Майстора" марки шублери са:

Всеки клиент с поръчка през онлайн магазин Баш Майстора получава 5% отстъпка от цената.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.