Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 69 279 продукта и наличност над 3 792 557 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
69 279 продукта в наличност.
3 792 557 Артикула.
Подреди по
Резултати

Шублери

Шублерът е една фина и точна принадлежност от измервателните уреди на всеки Баш Майстор. Служи за мерене на външни и вътрешни размери, дълбочина на отвори и дължини на детайли.

 

Той намира широко приложение като измервателен инструмент в много отрасли като строителство, електротехника, занаятчийство и други.

 

Работа с шублер

 

Шублерът е съставен от линия, разграфена в милиметри, две челюсти, като едната е неподвижна, а другата е подвижна, плъзгач с прикрепен нониус и дълбокомер, който представлява прикрепено към плъзгача тънко стебло, чрез което се измерва дълбочината.

 

След отчитане на даден размер с измервателния шублер плъзгачът се затяга с помощта на затягащ винт, наречен хомут с цел запазване на показанието.

 

Дълбокомерът представлява тънка линия, която влиза в тесен канал в линията на шублера. Нониусът като част от шублера е онази малка спомагателна разграфена скала, която позволява измервания на линейна дължина или ъгъл с точност, по-голяма от тази, използваща прякото разчитане на една единствена равномерна разграфена скала.

 

Има и дигитални шублери (електронни шублери), при които разчитането на делението на нониуса става изключително лесно и точно на циферблатен екран вместо на отделните деления и взирането и разчитането в тях.

 

В онлайн магазин „Баш Майстора“ предлагаме разнообразие от електронни шублери, шублери с индикаторен часовник, шублер чертилка и други. Някои от предлаганите марки са:

  • FERVI
  • HEYCO
  • KINEX
  • LASERLINER
  • TOPMASTER
  • UNIOR
  • ЗИИУ Стандарт.
Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможни са технически грешки, както и несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. При такива, наш сътрудник ще се свърже с вас за уточнение преди обработка на поръчката. "Баш Майстора ООД" си запазва правото да променя цените без предизвестие както и да коригира сгрешени параметри без предварително уведомление. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.