Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 53 228 продукта и наличност над 4 429 952 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
53 228 продукта в наличност.
4 429 952 Артикула.

Апарати за електродъгово заваряване

Заваръчните апарати, познати още като електрожени са компактни и леки и са подходящи за употреба навсякъде. Отличават със стабилна дъга, оборудването им е лесно за настройване, а процедурата е опростена, в сравнение с някои други заваръчни процеси. Апаратите за електродъгово заваряване се използват основно за заваряване на чугун и стомана. Те могат да заваряват широк спектър от други метали, включително алуминий, медни сплави и никел.

 

Електродъговото заваряване, познато още като заваряване в защитена среда е процес, при който се използва обмазан електрод. Апаратите за електродъгово заваряване са относително евтини, а оперативните разходи са по-ниски, отколкото при другите методи за заваряване.

 

В магазини Баш Майстора ще откриете апарати за електродъгово заваряванеапарати заваръчни инверторни и апарати заваръчни трансформаторни.

 

Апарати заваръчни инверторни:

Заваръчните инверторни апарати са професионална машини, използващи се за заваряване на еднакви или различни по състав метали, посредством електрически ток. Според начинът на действие, на пазара се предлагат два вида електрожени: инверторен електрожен или обикновен електрожен.

 

Стандартната работа на заваръчния апарат се състои във взаимодействието на електрическия ток с метална пръчка, наречена електрод със специална покривна повърхност, която се разтопява от високото напрежение и слепва към заваряната повърхност.

 

Инверторните апарати се отличават с многобройните си предимства, спрямо класическите модели. Разбира се всеки модел се отличава със своите специфики и функции.

 

Инверторните апарати поддържат постоянно ниво на заваръчния ток, което повишава качеството на заварката. Чрез инверторния електрожен, заваряването се извършва значително по-лесно, включително при вертикални и друг тип заварки.

 

Инверторният електрожен е по-предпочитан, заради по-големия коефициент на полезно действие от обикновения, което произлиза от използваната технология и от начина по-който се генерира необходимия ток за заваряване.

 

Всички професионалисти в тази област, които работят с такава техника, могат да се ориентират относно цената и предимствата, които ще получат за нея като сравнят наличните модели в онлайн магазин “Баш Майстора”. Качествените модели на инверторните електрожени са  с дигитално и микропроцесорно управление, също така могат да работят с най-различен тип електроди.

 

Може да разгледате предлаганите модели инверторни апарати в сайта или на място в магазина и да се ориентирате според техническите характеристики, които най-добре се съотнасят към работата, която следва да вършите с избрания от вас модел.

 

Апарати заваръчни трансформаторни:

Заваръчните апарати, вече не са само подходящи за професионалното използване, но и биват използвани от все повече хора в домашна среда или други тип по-обикновена работна обстановка. Много важно да се отбележи още в самото начало за заваръчните трансформаторни апарати е, че те имат много повече предимства пред обикновения трансформаторен електрожен. Заваръчните трансформаторни апарати имат своите различия с останалите подобни уреди, затова е добре да ги познаваме отблизо.

 

Посредством заваръчния апарат се заваряват ниско и средно въглеродни стомани, алуминий и близките му сплави в защитна среда от въглероден диоксид, аргон или смес от двата газа. Според модела и марката, максималната сила на заваръчния ток на уреда варира около 200 А, а минималната около 30 А. Тези стойности покриват преобладаващия брой приложения на заваръчните апарат и неговите функции. Повечето уреди работят с електродна тел с диаметър 0,8 mm. С заваръчен апарат може да се заваряват, различни видове ламаринени листове с дебелина до 0,6 mm. Правилният избор на силата на заваръчния ток при използването на уреда е много важно, защото в зависимост от дебелината на заваряваните детайли, се постига и оптималната за него скорост на подаване на телта при заварката. При работа с уреда силата на тока се променя на различни степени и варира в различни граници според модела.

 

Заваръчния апарат и неговата скорост се регулират чрез потенциометър. Периодично прекъсване на дъгата може да се случи, когато има недостатъчна скорост на телта и затова е важно, тя да се наблюдава добре. Когато работим с уред от този тип и не само, отново точното отношение между силата на тока и скоростта на подаване на телта са важни параметри. Тези параметри на уреда се наглася най-добре с работа и след няколко опита върху даден детайл. Тук споменаваме едва от малкото детайли при работа с подобен тип уред. Уредите позволяват един вид комбинирано заваряване и голяма гъвкавост в това отношение. Заварките посредством заваръчните апарати, имат отчетливо предимство пред електрожените. Отбелязваме, че при нагряването на детайлите, заварката се ограничава най-вече и само в зоната на заваряване. Така се избягва основен проблем. Това е познато при всеки един майстор заварчик и при тези уреди не е на лице проблем и така не си създаваме излишно главоболие и работата ни е доста по качествена. След разглеждането на заварката, няма деформация на детайла в следствие на нежелано нагряване.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.