Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 53 228 продукта и наличност над 4 428 257 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
53 228 продукта в наличност.
4 428 257 Артикула.

Дюбели

За да монтирате нещо на тухлена, бетонна стена или друга твърда повърхност (с изключение на дърво), определено имате нужда от дюбели. Те могат да се закрепват здраво в твърди материали или в кухи материали и плоскости. За всеки строителен материал се използват различни видове дюбели. Често те осигуряват по-здрав монтаж от универсалните. След като определите правилния за Вашата работа дюбел, следващата стъпка е да изберете подходящия размер. Диаметърът на свредлото е същия като диаметъра на дюбела. Обикновено той е маркиран върху дюбела.

 

Магазини „Баш Майстора“ предлагат широка гама от различни видове дюбели за всякакви строителни дейности.

 

Дюбелът за топлоизолация е направен от удароустойчив найлон. Спираловидната резба пасва добре в изолационната плоскост. Не е необходимо предварително разпробиване при тънък слой мазилка, което пести време. Подходящ е за полистиренови плоскости и такива, направени от полиуретанова високоустойчива пяна. Служат за закрепване на външно осветление, табелки на входни врати, улични номера, пощенски кутии, датчици за движение и др.

 

Дюбел пиронът със скосена периферия се разширява, когато пиронът влиза в него и се застопорява от триенето в пробития отвор. Подходящ е за бетон, естествен камък, плътна тухла, аеробетон, плътни гипсови плоскости. Служи за закрепване на настенни компоненти или гипсови профили, подови первази, фолио, листов материал, облицовки, дървени и метални конструкции и др.

 

Дюбел пиронът с плоска периферия е подходящ за проходен монтаж. В перфорирани и кухи тухли дължината на крепежния елемент трябва да се избере така, че зоната на разширение да захване в преградата на тухлата. Подходящ е за бетон, естествен камък, плътна тухла, перфориран хоросанов блок и др. Влиза в употреба при закрепване на подови первази, фолио, скоби за кабели и тръби, дървени и метални конструкции и др.

 

Металният дюбел пирон е най-добър за бетон, плътен камък, плътна тухла и частично добър към тухла с шестоъгълни клетки. Ударният дюбел е изработен от цинк-алуминиева сплав, бяло поцинкован.

 

Дюбелът винт конусна глава е подходящ за бетон, плътна тухла, тухла шестоъгълни клетки, глинена тухла с клетки, газобетон, плътен камък и др.

 

Дюбелът винт шестостенна глава е сертифициран за вертикално перфорирани тухли, блокове с кухини от лек бетон, газобетон, топлоизолационни блокове и др. При стени от тухли с кухини посредством двете зони на разтваряне се гарантира щадящо основата разпределение на силите. Подходящ е още за естествен камък и гипсови плоскости.

 

Дюбелът за бетон е предназначен за проходен и дистанционен монтаж. Подходящ е за бетон, естествен камък, кухи бетонни блокове и служи за закрепване на дръжки, крепежни елементи за капаци, решетки, окачени конструкции и др.

 

Металният дюбел за вата служи за закрепване на твърди и меки изолационни материали. Използва се при високи противопожарни изисквания. Сертифициран е за негоримост.

 

Дюбелът за газобетон PVC е изработен от висококачествена пластмаса. Служи за закрепване на лампи, малки рафтове за стена, корнизи, окачени тавани, кабелни канали и др.

 

Металният дюбел за газобетон и гипсофазер е в комплект с винт за талашит с конусна глава. Той не е подходящ за талашитени плочи. Подходящ е за гипсокартон и гипсофазер. Служи за фиксиране на картини, лампи, первази, етажерки, ел. прекъсвачи и др.

 

Дюбелът за гипсокартон е подходящ за едностранни и двустранни гипсокартонени стени и гипсокартон с изолация от задната страна. Намират приложение за закрепване на картини, лампи, первази, етажерки и др.

 

Дюбелите за кабелни връзки са произведени от висококачествена пластмаса (найлон). Прилагат се към бетон, камък и плътна тухла.

 

Дюбелът за топлоизолация – бетон е предназначен за закрепване на стиропор, изолационни плочи, EPS и др. Намира приложение към бетон, газобетон и плътна тухла.

 

Дюбелът за топлоизолация – тухла е най-добър за закрепване на топлоизолационни плоскости от минерална вата, експандиран полистирол, екструдиран полистирол и др. Универсално приложение намира към всички видове основи: бетон, газобетон, плътни тухли, перфорирани тухли.

 

Удължените дюбели могат да се използват в твърди и кухи строителни материали. Подходящи са за употреба в бетон, естествен камък, тухли и др. Служи за монтаж на картини, детектори на движение, лампи, ел. ключове, рафтове за стена и др.

 

Универсалният дюбел е интелигентно решение, осигуряващ по-добър контакт с материала и показващ несравними стойности на натоварване. Намира приложение в телевизионни конзоли, осветление, стелажи, снимки, корнизи, мивки, ВиК и др.

 

Комплектът за бойлер е подходящ за бетон, плътен циментов блок, глинени тухли и др. Служи за закрепване на бойлери и електрически нагреватели.

 

Комплектът за мивка се състои от два дюбела, два комбинирани винта, две найлонови гайки с вградена опорна втулка и две шестоъгълни гайки. Създаден за фиксиране на мивки и писоари към инсталационни и кухи стени.

 

Комплектът за огледало може да закрепва огледала, които ще се подменят. Прозрачните кламери правят закрепването приятно за гледане.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.