Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 53 142 продукта и наличност над 4 073 268 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
53 142 продукта в наличност.
4 073 268 Артикула.
Подреди по
Резултати

Добавки за бетони (пластификатори, суперпластификатори и хиперпластификатори)

Добавките за строителни разтвори се използват, за да подобрят характеристиките и да придадат допълнителни свойства на съответния строителен разтвор. В магазини Баш Майстора ще откриете противозамръзващи добавки, както и пластификатори, суперпластификатори и хиперпластификатори за подобряване на общите свойства на бетона и получаване на всички видове качествени бетони с висока крайна якост и водоплътен бетон.


Пластификаторите, които предлагаме са в разсфасовки от 1кг и 60 кг, производство на TKK.
Пластификаторите са предназначени за подобряване на общите свойства на бетона – те забавят началната хидратация на цимента, в зависимост от конкретната използвана дозировка, но процесът на втвърдяване не е съществено променен, така че се постига повишена якост в зависимост от намаленото количество вода в разтвора. То варира между 5 и 10% в зависимост от количеството на пластификатора. С добавянето на пластификатор се постига по-добра обработваемост и по-лесно изливане, без да се намалява съотношението вода/цимент.

 

Суперпластификаторите, които предлагаме се използват за получаване на всички видове качествени бетони с висока крайна якост и получаване на водоплътен бетон. Суперпластификаторите са подходящи зa басейни, кладенци, тераси, темели, подпорни стени и др. Предназначени са за общо подобряване качествата на бетона. В следствие на намаленото съотношение вода/цимент (до 30% в зависимост от дозировката на добавката), якостта на натиск се увеличава значително. С добавянето на суперпластификатор се постигат по-добра обработваемост и по-лесно отливане, без да се намалява съотношението вода/цимент. Втвърденият бетон има по-висока крайна якост, по-дълъг живот, по-добра водоплътност и по-гладка повърхност. Суперпластификаторите подобряват характеристиките на бетоновия разтвор и намаляват съотношение вода/цимент като по този начин осигуряват по-здраво свързване с арматурата.

 

Хиперпластификатори, които предлагаме представляват ускорител за свързване с ефект на суперпластификатор (концентрат) – ускорител на свързването на бетонни смеси. Използва се за бетони при ниска температура, когато температурата им не е по-ниска от +5 градуса. Може да се използва по всяко време, когато се изисква бързо втвърдяване.

 

Добавките за бетон TKK, които ще откриете при нас са в разсфасовки от 1кг, 10кг и 60 кг. Химическите добавки за бетон представляват ускорител на втвърдяване с противозамръзващо действие. Използват се за бетониране при ниски температури и комбинират действието на бързостягаща и противозамръзваща добавка, така че бетонът да има необходимата якост 5 MPa, преди да бъде изложен на ниски температури. Добавките за бетон понижават точката на замръзване на водата и същевременно ускоряват хидратацията на цимента, както и подобряват обработваемостта на пресния бетон и позволява намаляване на водата с 5 %.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.