Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 47 074 продукта и наличност над 4 562 056 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
47 074 продукта в наличност.
4 562 056 Артикула.
1 2
Подреди по
Резултати
1 2
1 2

Хидрофори

Хидрофорът служи за автоматично поддържане на налягането при водоснабдяване. Състой се от помпа, инструмент за защита и инструмент за управление на помпата. Целта на хидрофорната система е да подобри дебита на водата в определена сграда, а в някой случай - дори в цяло селище.
Хидрофорът се използва в ситуации, при които има проблем с водоснабдяването на сграда или даден обект пространство.


Хидрофор се се използва най-често:

  • при необходимост от по-високо налягане на водата – основната му функция е свързана с повишаване налягането на водата. Надеждният хидрофор успешно осигурява тази функция включително и до най-високите етажи на цялата сграда, където обикновено проблемите са най-сериозни.
  • при водоснабдяване от собствен водоизточник – най-подходящото решение, в случай, че сградата се снабдява с вода от собствен водоизточник. Посредством хидрофорът се отстраняват проблемите, свързани с водоснабдяването на живущите, за да се възстанови нормалното снабдяване на водата, необходима за нормалните ежедневни нужди.
  • при водоснабдяване от междинно водохранилище – обикновено междинните водохранилища са пряко свързани със селищната водопроводна система и се пълнят от нея. Подобно на водоснабдяването от собствен водоизточник също трябва да се гарантира нормалното движение на водата и достигането й в необходимите количества до всички потребители. С помощта на хидрофора тази цел ще бъде реализирана по възможно най-лесния и ефективен начин.

 
Хидрофорът се управлява по два метода – с механичен или с електронен пресостат:

Механичнен пресостат - най-често срещаният вариант за управление на хидрофора, а причините за това са следните: значително по-евтини са от електронните и са по-лесни за монтаж, както и за подмяната на износените елементи.

Електронен пресостат – по-скъпият вариант, при тях липсва възможност за ремонт на електрониката, в случай на възникнала повреда. Някои от техните функции превъзхождат тези на механичните, а именно - запазване на налягането при промяна в дебита, защита на помпата от сух ход и отпадане на необходимостта от разширителен съд.


При избора на хидрофор е важно да се обърне внимание на две основни характеристики - големината на съда за съхранение на водата и дебита на височината на водния стълб.

Големината на съда, който ще се използва за съхранение на водата (хидрофорен съд) също е от голямо значение. Колкото по-голям е въпросният хидрофорен съд, толкова по-рядко ще ви се налага да включвате помпата. А това ще запази нейното отлично състояние и ще удължи живота на помпата.

Дебитът на височината на водния стълб, който може да гарантира хидрофорната помпа, е от голямо значение за получаването на желаните резултати за потребителя. По принцип водният стълб се определя посредством разстоянието между резервоарите за вода и намиращите се на най-голяма височина уреди, до които тя би трябвало да се придвижи.


С предложенията ни в категория хидрофори, недостатъчният дебит или липсата на вода няма да представлява проблем за Вашата къща или кооперация. Разгледайте хидрофор от най-висок клас производители, като:

Може да се възползвате и от безплатна доставка за поръчки на стойност над 99 лв.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях, без това да променя основните му параметри и характеристики. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.