Онлайн магазин Баш Майстора разполага с 33 309 продукта в наличност и разнообразие от над 3 402 060 артикула.
Безплатна доставка над 99лв.
33 309 продукта в наличност.
3 402 060 Артикула.
1 2

Косачки бензинови

Бензиновите косачки, предлагани от онлайн магазин “Баш Майстора”, правят косенето истинско удоволствие. Косачките, които ще намерите тук, са еднакво подходящи за средно големи и големи тревни площи, разполагат с няколко режима на работа и Ви позволяват да калибрирате височината на косене с точност до последният милиметър. Цената на всички продукти варира в зависимост от техните характеристики и гаранционен срок.

 

Времената, когато тревната настилка в двора и парка се косеше на ръка отдавна отминаха. В днешно време както професионалисти в озеленяването, така и хората със собствени зелени площи, вече употребяват специалните за целта уреди, наречени косачки.

 

Предимство на косачките с бензинов двигател е освен лекотата на работа и това, че те изключително равномерно косят тревния килим, правейки повърхността равна и красива. С тях се работи много бързо и качествено, без изискване за специализирана квалификация.

С бензиновите косачки може да косите големи тревни терени без необходимост от връзка към електричество, както и площи където с кабел би било много трудно да се премине.


Косачките на бензин се употребяват в случаите, когато е необходимо окосяване на определена тревна площ, като разбира се съществува възможност за регулиране на височината.

Винаги може ако искате да настройте косачката за късо подравняване. Така на тревата ще й е необходимо повече време за израстване.

При косене на големи, неравни площи е за предпочитане да се използват бензиновите модели косачки.


Първото и най-важно нещо, което трябва да знаете, преди да си купите бензинова косачка, е площта, върху която ще я използвате, както и вида и дължината на тревата, която ще косите. В тази връзка е много важно да се отбележат някои основни характеристики на косачките за трева:

 

Ширина на косене

 

 • Това е важна характеристика, от нея зависи колко време ще косите вашия двор. Малките обикновени косачки за трева, които се предлагат на пазара са с ширина на косене от 32 см, а най-големите 46 см. Ако косите веднъж на месец, тази характеристика, няма голямо значение. Ако дворът Ви е голям, то спестяването на време при косенето става огромно и прави закупуването на по-голяма косачка задължително.

 

Мощност

 

 • При електрическите и бензиновите косачки мощността се измерва по различен начин. Тук е важно да отбележим, че колкото по-мощна е косачката, толкова по бързо може да окоси тревата и да се придвижи напред. Повечето мощността я прави по-ефективна и позволява за единица време да косим по-голяма площ.

 

Наличие на кош

 

 • При косенето тревата не е добре да остава след окосяването. С времето ако не се събира тя се натрупва и пречи на почвата - загнива. Това налага отстраняване на изгнилата трева допълнително. Това е трудна и отнемаща време допълнителна работа, Поради тази причина е добре да си закупите косачка за трева с кош. Колкото по-голям е кошът, толкова по на рядко се налага да го изхвърляме. Стандартно косачките са с кош, който варира между 25 л и 70 л.

 

Задвижване – самоходни и несамоходни

 

 • Ако имате малък двор от 100 m2 до 200 м2, вероятно тази функция не е от значение. Ако обаче, вашият двор е 400-500 м2, то тази функция има значение. Тя означава, че когато активирате косачката, предните колела се задвижват също и тя се придвижва сама в тревата. Вие само я следвате и насочвате в желаната посока. Косачката без задвижване дори и активирана, стои и коси на едно място. Вие трябва да я бутате и управлявате в желаната посока.  Електрическите косачки не разполагат със самоходна функция, за разлика от бензиновите модели, които могат да бъдат със и без самоходна функция.

 

Височина на косене

 

 • Електрическите косачки, косят средно между 20 и 60 мм от земята, докато бензиновите могат да се повдигат повече и косят от 20 до 90 мм от земята.

 

Видове косачки според механизма им на обработка:

 

 • Цилиндричните косачки са с цилиндрични остриета, които се въртят вертикално в предната част на косачката – те косят срещу едно долно острие, което е неподвижно. Придават завършен вид на моравата ви, но разчитат на изравнени ливади, за да дадат добри резултати – не са много подходящи за неравни ливади или по-дълга трева.
 • Роторните косачки имат едно единствено острие, което се върти хоризонтално под основното тяло на косачката. Те ще се справят с по-дълга трева и по-неравни морави, но не могат да създадат постоянното и свръхкъсо косене на цилиндричните косачки.

 

Видове косачки според според начина на работа:

- тип робот, електрически, акумулаторни, бензинови косачки.

 

 • Косачката тип робот е за автоматично косене на малки до средно големи тревни площи. Тя се захранва от вградена издръжлива литиво-йонна акумулаторна батерия.
 • Акумулаторните косачки са вариант, ако моравата ви е малко по-голяма или ако местоположението ѝ прави достъпа с кабелна електрическа косачка доста затруднен. Те работят с батерии и като цяло струват повече от електрическите си аналози, но издържат достатъчно време да окосят малки до средни по размер ливади и изискват далеч по-малко усилие от ръчните, бутащи се косачки.
 • Електрическите косачки се захранват директно от електрическата мрежа и като цяло са по-добър вариант за малки или средни по размер ливади. Много важно е колко дълъг е включеният кабел, преди да си купите такава косачка. Ако използвате макара с кабел тя, както и разклонителя трябва да са с достатъчно висок ампераж, тъй като косачките могат да използват над 3,8 киловата, когато са в пълна мощност. Също обърнете внимание на защитата от влага и прах. Не използвайте стари разклонители!
 • Бензиновите косачки са идеален избор за хората с големи по размер ливади. Те често превъзхождат останалите модели по качество и плътност на косенето и ще се справят много по-добре с по-големи и по-обрасли градини, без да се задавят при работа. Те изискват повече пари за бензин и трябва да помните, че бензиновите им двигатели изискват поддръжка ежегодно.

 

Онлайн магазин “Баш Майстора” е на Ваше разположение с различни видове косачки за Вашите нужди. Направете своя избор и вземете високо качество на утвърдени производители с гаранция:

 • HIKOKI
 • HONDA
 • MAKITA
 • STIHL

 

Възползвате се и от безплатна доставка за поръчки на стойност над 99 лв!
Разчитайте на нашите консултанти за съвет във всеки един момент при поръчка.

Покажи повечеПокажи по-малко
Подреди по
Резултати
1 2
1 2
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти, цените в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие с цените в магазина.Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях, без това да променя основните му параметри и характеристики. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.