Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 69 561 продукта и наличност над 3 743 833 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
69 561 продукта в наличност.
3 743 833 Артикула.
Подреди по
Резултати

Електрически бояджийски пистолети

Електрическите пистолети за боядисване са най-добрите помощници за боядисване с разнообразни видове бои. С електрически бояджийски пистолет работата протича значително по-бързо, боята се нанася на равен слой, по повърхнината не остават замърсявания.

 

Пистолети за боя могат да са безкомпресорни и пневматични, оборудвани с външен или вътрешен компресор. Качествените електрически бояджийски пистолети могат да работят не само с емулсионни бои на водна основа, но и с вискозни лакове, алкидни емайллакове и лакове за дърво.

 

Как работи електрическият пистолет за боядисване?

 

При боядисване на мащабни повърхнини, благодарение на електрическия бояджийски пистолет, чувствително се увеличава продуктивността на дейностите, в сравнение с бояджийската дейност с четка или валяк.

 

Боята се избутва под силно налягане от неголямо бутало, което се придвижва възвратно-постъпателно – под въздействие на променливотоков електромагнит и пружина. Струята се разпръсква през дюзи с различни диаметри, определени за различна гъстота на боята.

 

Електрическите пистолети притежават и специален гъвкав удължител, позволяващ бояджийска дейност на труднодостъпни места. С помощта им удобно и бързо боядисвате всяка повърхнина.

 

Този инструмент се използва много от домашните майстори, но често попада в ръцете на професионалистите. Една от основните причини за популярността му е ефективността на пръскане, която осигурява икономия в разхода на материал.

 

За какво да внимавате при подбор на електрически пистолет за боядисване?

 

Мощността е едно от най-главните качества при избор на електрически пистолет за боя. Наложително е тя да бъде съобразена с обема на работната дейност, която трябва да се извърши. Зависимостта е право пропорционална – колкото по-голяма е площта за боядисване, толкова по-мощен инструмент Ви е нужен. И обратното.

 

Диаметърът на дюзата също е важен показател, когато търсите правилния модел. Нужно е да обърнете внимание и на максималното налягане, както и на силата на въздушния поток, която се мери в ml/min.

 

В магазини “Баш Майстора” ще намерите богат асортимент от електрическите пистолети за боядисване на марките:

  • BOSCH
  • GAV
  • RAIDER
  • WAGNER.
Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможни са технически грешки, както и несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. При такива, наш сътрудник ще се свърже с вас за уточнение преди обработка на поръчката. "Баш Майстора ООД" си запазва правото да променя цените без предизвестие както и да коригира сгрешени параметри без предварително уведомление. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.