Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 68 335 продукта и наличност над 4 069 085 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
68 335 продукта в наличност.
4 069 085 Артикула.
Подреди по
Резултати

Хидрофорни помпи

Хидрофорът служи за автоматично поддържане на налягането при водоснабдяване. Състои се от помпа, инструмент за защита и инструмент за управление на помпата. Целта на хидрофорната система е да подобри дебита на водата в определена сграда, а в някои случаи – дори в цяло селище. Хидрофорът се използва в ситуации, при които има проблем с водоснабдяването на сграда или даден обект.

 

Използване на хидрофора

 

Хидрофорът се използва най-често:

  • при необходимост от по-високо налягане на водата – основната му функция е свързана с повишаване налягането на водата. Надеждният хидрофор успешно осигурява тази функция включително и до най-високите етажи на цялата сграда, където обикновено проблемите са най-сериозни.
  • при водоснабдяване от собствен водоизточник – посредством хидрофор се отстраняват проблемите, свързани с водоснабдяването на живущите, за да се възстанови нормалното снабдяване на водата, необходима за нормалните ежедневни нужди.
  • при водоснабдяване от междинно водохранилище – обикновено междинните водохранилища са пряко свързани със селищната водопроводна система и се пълнят от нея. Подобно на водоснабдяването от собствен водоизточник също трябва да се гарантира нормалното движение на водата и достигането й в необходимите количества до всички потребители. С помощта на хидрофор тази цел ще бъде реализирана по възможно най-лесния и ефективен начин.

 

Управление на хидрофора

 

Хидрофорът се управлява по два метода:

  • с механичен пресостат
  • с електронен пресостат.

 

Механичният пресостат е най-често срещан вариант за управление на хидрофор, а причините за това са, че е по-евтин от електронния и по-лесен за монтаж, както и за подмяна на износените елементи. Електронният пресостат е по-скъп вариант, при който липсва възможност за ремонт на електрониката в случай на възникнала повреда. Някои от неговите функции превъзхождат тези на механичните – запазване на налягането при промяна в дебита, защита на помпата от сух ход и отпадане на необходимостта от разширителен съд.

 

Кое е важно при избор на хидрофор?

 

При избор на хидрофор е важно да се обърне внимание на две основни характеристики – големината на съда за съхранение на водата и дебита на височината на водния стълб. Големината на съда, който ще се използва за съхранение на водата (хидрофорен съд), също е от голямо значение. Колкото по-голям е въпросният хидрофорен съд, толкова по-рядко ще Ви се налага да включвате помпата. А това ще запази нейното отлично състояние и ще удължи живота на помпата.

 

Дебитът на височината на водния стълб, който може да гарантира хидрофорната помпа, е от голямо значение за получаването на желаните резултати за потребителя. По принцип водният стълб се определя посредством разстоянието между резервоарите за вода и намиращите се на най-голяма височина уреди, до които тя би трябвало да се придвижи.

 

С предложенията на магазини „Баш Майстора“ в категория „Хидрофори“, недостатъчният дебит или липсата на вода няма да представлява проблем за Вашата къща или кооперация. Разгледайте хидрофори от най-висок клас производители като:

  • METABO
  • GARDENA
  • KARCHER
  • RAIDER
  • REM Power

 

Може да се възползвате и от безплатна доставка за поръчки на стойност над 99 лв.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.