Заповядайте на "Ден на отворените врати на Milwaukее" в магазин Баш Майстора в град Варна на 14.06.2024 г. (Петък) от 9:00 до 16:00 часа. Ще има демонстрации, подаръци и много полезна информация! Научете повече
Заповядайте на "Ден на отворените врати на Milwaukее" в магазин Баш Майстора в град Варна на 14.06.2024 г. (Петък) от 9:00 до 16:00 часа. Ще има демонстрации, подаръци и много полезна информация! Научете повече
Подреди по
Резултати

Зарядни за акумулатори

В съвременното производство на автомобили на разположение са различни акумулатори със специфични параметри. От това следва, че се предлага голямо разнообразие зарядни устройства на пазара, нужно за тяхната поддръжка в даден момент от живота им при изтощаване.

 

Съответно в зависимост от модела, годината и други фактори като форма и големина, напрежение, капацитет и други, всяко превозно средство притежава различен акумулатор. Повечето специалисти препоръчват да избирате акумулатори, които да имат по-голям заряд, а те от своя страна са и на по-висока цена. Това е така, тъй като определено това ще осигури по-дълготраен живот на заряда във вашия автомобил. За да удължите живота на вашия акумулатор, трябва внимателно да проследите сведенията за поддръжка и това какво трябва да направите, за да осигурите максимално дългия му живот.

 

Как да изберем зарядно устройство за акумулатор?

 

Много важно при избора на зарядно устройство е ако зарядното не зарежда с необходимото напрежение, е възможно да скъсите значително живота на вашия акумулатор. Това става, тъй като при по-високо напрежение, батерията ще се преизпълни и е възможно да бъде повредена, а при по-ниско подадено напрежение, тя няма да се зареди до пълния си капацитет.

 

В случай, че зарядът е в пъти по-нисък, това може да доведе до 80% зареждане на вашия акумулатор. Това означава, че акумулаторът може да няма необходимият за целта заряд, което съответно да допринесе до по-бързото му изтощаване. Така, че за целта трябва да знаете с какъв ампераж зарежда зарядното. Като знаете, че колкото по-висок ампераж, толкова по-бързо ще го зареди. Колкото по-бавно се зарежда акумулатора, толкова по-добре.

 

Производителността на всяко превозно средство или друго с двигател с вътрешно горене зависи до голяма степен от състоянието на неговата стартерна акумулаторна батерия. Тя е подложена на постоянни изпитания, които се отразяват върху живота ѝ, а най-неприятното е отказването да запали двигателя. Това става най-вече през зимата и най-често в най-неподходящия момент.

 

Особено при шофиране в градска среда, както и при рядко използване на автомобила, батерията се изтощава бързо, което лесно се разбира по бавното движение на чистачките и по-слабото светене на фаровете и други. Напрежение 12, 30 – 12, 3 V се счита за долна граница, достигането на която е сигнал, че батерията трябва да се зареди незабавно.

 

Ако това не се направи, поддържането на батерията при ниско ниво на заряд, водещо до дълбоко разреждане, ще активира процеса на сулфатизация на плочите. Резултатът е бързо намаляване на капацитета ѝ и необходимост от закупуване на нова акумулаторна батерия. Важно е да знаете, че за разлика от други повреди като корозия на плочите, сулфатизацията е процес, който е обратим, ако навреме се извърши десулфатизация с подходящо зарядно устройство, което има тази възможност.

 

Най-популярните зарядни устройства за акумулатор

 

Най-популярните зарядни устройства са от трансформаторен и импулсен вид. Трансформаторите са оборудвани с токоизправител и трансформатор, като подават постоянен ток с напрежение 14.4V. Импулсните от своя страна са по-актуални, съответно имат по-добри характеристики спрямо трансформаторните. Те са много по-компактни, по-леки и са оборудвани със защити против късо съединение, прегряване или спад в напрежението. Поради факта, че зареждат акумулатора с импулси, те възстановяват заряда по-бързо.

 

Основните критерии при избор на зарядно устройство е съвместимостта му с акумулатора на колата. Съвременните зарядни притежават регулатори за силата на тока, което ги прави подходящи за всякакви автомобилни батерии. Освен основен режим на работа, някои от тях разполагат и с втори за бързо зареждане.

 

Функцията Boost ускорява максимално зареждането (с до 30%), но честото му използване скъсява живота на акумулатора. Този режим обаче е доста полезен, ако се налага спешно зареждане.

 

Онлайн магазин “Баш Майстора” Ви помага да направите правилен избор със селекция от модерни и издръжливи зарядни устройства за акумулатор с мощност от 14 до 1000W в зависимост от модела. Предлаганата от нас техника покрива всички европейски норми за безопасност и разполага с надеждна защита срещу претоварване.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможни са технически грешки, както и несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. При такива, наш сътрудник ще се свърже с вас за уточнение преди обработка на поръчката. "Баш Майстора ООД" си запазва правото да променя цените без предизвестие както и да коригира сгрешени параметри без предварително уведомление. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.