Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 56 478 продукта и наличност над 4 092 645 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
56 478 продукта в наличност.
4 092 645 Артикула.
1 2
Подреди по
Резултати
1 2
1 2

Потопяеми помпи

Водните потопяеми помпи са изключително полезни при широк набор от задачи и дейности в домакинството, бизнеса и най-вече земеделието. Те са изключително практични уреди, които могат да спестят часове и дни в ръчно пренасяне на вода.

 

Потопяемата помпа е идеална за:

 

 • Източване на вода от мазето при наводнение причинено от обилни дъждове или подпочвени води.
 • Източване и пълнене с вода на вашият басейн, джакузи и сауна.
 • Източване на вода от плитко наводнени пространства.
 • Източване на фекални води от септични ями или локални канализационни системи
 • Напоителни задачи в земеделието (капково напояване) или просто поливане на ливадата.
 • Разнасяне на торове и препарати между растенията
 • Различни други дейности включително и в строителството

 

Всички видове потопяеми водни помпи се характеризират по дебит, височина на водния стълб (напор) и дълбочина на засмукване. Дебитът представлява скоростта, с която водата пътува от водоизточника (или входа на помпата) до изхода й или точката на разтоварване. Той се измерва най-често в кубици вода на час (m3/h), кубици в минута (m3/m) или литра на на час (l/h) или в минута (l/m). Дебитът определя колко бързо и с какви количества се движи водата от водния резервоар към крайната точка.

 

Вертикалното засмукване или дълбочината на засмукване представляват максималното вертикално разстояние от водата във водоизточника до водната помпа. Дълбочината на засмукване определя на каква дълбочина може да засмукват вода от водоизточника. При обикновените помпи тази дълбочина е до 8-10 м., докато при сондажните може да достигне 20-30 м. Тази характеристика на потопяемата помпа е особено важна ако ще засмукват вода от кладенец или друг дълбок воден басейн.


Височината на водния стълб (напор) представлява абсолютната височина, на която водната помпа може да подава вода. Това е разликата във височина между между уреда и крайната точка на доставка на водата. Тази характеристика определя способността на помпата да движи вода на вертикално разстояние.

 

Потопяеми водни помпи ще откриете с възможност за изпомпване на чиста и мръсна вода. В режим на работа с чиста вода електрическите водни помпи са приложими при отводняване на битови помещения след възникнали аварии или при прехвърляне на голямо количество вода в различен съд. В режим на работа с мръсна вода, освен при строителна дейност, потопяема помпа е подходящa за и мазето, партера или гаражното помещение.

 

Разгледайте потопяеми водни помпи от най-висок клас производители, като:

 • CITY PUMPS
 • ELEKTRO MASCHINEN
 • MAKITA
 • GARDENA
 • RAIDER
Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.