Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 69 555 продукта и наличност над 3 744 924 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
69 555 продукта в наличност.
3 744 924 Артикула.
Подреди по
Резултати

Амперклещи

Амперклещите (дитце) са измервателен уред за ток, от типа мултимери. Тяхната функция е като тази на мултицета, но могат и да измерват безконтактно променлив ток, без да се прекъсва веригата.

 

Правилният метод за измерване е да има само един потребителски проводник между челюстите на клещите, за да се измерва само магнитното поле. С клещите, които се намират в предната част на уреда, се защипва кабела или проводника и се измерва електричеството, което протича през тях.

 

Видове амперклещи

  • променливотокови
  • гъвкави
  • с ефект на Хол (за прав и променлив ток)

 

Някои от амперклещите имат подсветка, фенерче или двоен дисплей за лесно четене на показанията. Част от моделите имат регистриращи устройства за запис на данни от измерването и могат също да прехвърлят информацията към компютър чрез USB връзка.

 

Токовите клещи могат да бъдат с два вида челюсти – затворен или отворен тип. Затвореният тип е по-често срещан. При тях се натисна специално проектиран спусък, челюстите се отварят, обхващат проводника и се затварят при стартиране на измерването. Важно условие е челюстите да са добре затворени, за да се осигури точно измерване.

 

Отвореният тип челюсти са лесни за използване – те нямат спусък и е достатъчно проводникът да стои на определена позиция в отвора. Правилното измерване е като поставите само един проводник между челюстите. В повечето случаи това трябва да е фазовият проводник.

 

На кого са необходими амперклещите?

 

Мултицет тип клещи се ползват главно от:

  • електротехници
  • техници по контрола
  • сервизни организации
  • техници по техническото обслужване
  • ВиК техници
  • техници, грижещи се за поддръжката на сгради.

 

Защо да изберете амперклещи от Bashmaistora.bg?

 

Разнообразие и детайлно описание – подбрали сме амперклещи, като всяко едно предложение е с детайлно описание и информация на техническите параметри.

 

Утвърдени производители и промоционални цени – направили сме подбор на доказани производители с богат опит и сериозно покритие на пазара, като също така предлагаме на нашите клиенти преференциални цени на голяма част от артикулите си.

 

Гаранция и бърза доставка – повечето от предложенията ни са с до 4 години гаранция и с бърза доставка.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможни са технически грешки, както и несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. При такива, наш сътрудник ще се свърже с вас за уточнение преди обработка на поръчката. "Баш Майстора ООД" си запазва правото да променя цените без предизвестие както и да коригира сгрешени параметри без предварително уведомление. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.