Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 69 517 продукта и наличност над 3 767 565 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
69 517 продукта в наличност.
3 767 565 Артикула.
Подреди по
Резултати

Инструменти за рязане на стъкло

С инструментите за рязане на стъкло ефективно и лесно могат да се режат стъклени предмети или стъкло. Използват се за гладко и тънко рязане на всякакви стъклени повърхности. Наричат се още елмази.

 

При работа със стъклорези повърхността, върху която се работи, трябва да бъде равна, а стъклото, което ще се реже, трябва да е чисто и сухо. Малките замърсяващи частици са предпоставка за бързото изхабяване на стъклореза. Поради тази причина инструментът трябва да се почиства обстойно всеки път преди употреба.

 

Видове инструменти за рязане на стъкло

 

Стъклорезите от своя страна биват няколко разновидности:

 

  • Диамантен елмаз
  • Ролков елмаз
  • Маслен елмаз
  • Елмаз за кръгово или овално рязане върху стъкло.

 

Диамантеният елмаз е един от най-прецизните и използвани. Използва се за работа със стъкло с дебелина до 10 мм.

 

Ролковият стъклорез представлява ролка (диск) от стомана или друг вид твърда сплав.

 

Масленият стъклорез е сравнително нов инструмент за рязане. Представлява ролков стъклорез, но снабден с функция за автоматично подаване на смазка. Ползват се за работа със стъкла с дебелина до 20 мм.

 

За изрязване на правилни кръгове и овали върху стъкло се ползват специални стъклорези и системи от няколко инструмента, които позволяват описване на окръжности и дъги. Най-простият такъв инструмент представлява конструкция, състояща се от лапи (вендузи) за неподвижно фиксиране към стъклото, скала, по която се задава нужния радиус и стъклорез, който обикновено е маслен.

 

Защо да изберете инструмент за рязане на стъкло от Bashmaistora.bg?

 

Разнообразие и детайлно описание – подбрали сме стъклорези, като всяко едно предложение е с детайлно описание и информация на техническите параметри.

 

Всяко предложение е с детайлно описание и информация на техническите параметри.

 

Утвърдени производители и промоционални цени – направили сме подбор на доказани производители с богат опит и сериозно покритие на пазара, като също така предлагаме на нашите клиенти преференциални цени на голяма част от артикулите си.

 

Гаранция и бърза доставка – повечето от предложенията ни са с бърза доставка.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможни са технически грешки, както и несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. При такива, наш сътрудник ще се свърже с вас за уточнение преди обработка на поръчката. "Баш Майстора ООД" си запазва правото да променя цените без предизвестие както и да коригира сгрешени параметри без предварително уведомление. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.