Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 69 555 продукта и наличност над 3 744 924 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
69 555 продукта в наличност.
3 744 924 Артикула.

Клинове за цепене и поваляне на дърва

Клинът е дървено или желязно устройство с призматична форма (плоско в единия край и заострено под лек ъгъл в другия). Най-често се използва при разделяне на части на предмет. Използва се за повдигане или застопоряване.

 

Преимуществото на клина се конкретизира от съотношението дължината към ширината на клина. Работата с клинове с по-големи ъгли и по-малки дължини на наклона се вършат за по-кратко време, но изискват повече сила от клиновете с по-малки ъгли и по-големи дължини на наклона. Поради тази причина клиновете с по-малки ъгли и по-големи дължини на наклона са за предпочитане.

 

Приложение на клина

 

Клинът се използва също и за повдигане на тежки предмети, като се отделят от повърхността, на която лежи предмета. Той може да послужи и за отделяне на отделни каменни блокове. Тесен клин с малка дължина, използван за фино коригиране на разстоянието, се нарича шайба. Обикновено тя се използва в дърводелския сектор.

 

Неизвестен е произходът на клина, защото се използва повече от 9000 години. В древноегипетските кариери се ползвали бронзови клинове, за да се откъснат каменни блокове, използвани в строителството. Кореняшкото население на Северна и Южна Америка ползвало еленски рога като клинове за цепене и обработване на дървесина.

 

Видове клинове

 

Клинът за цепене на дърва е безценен помощник за тези, които имат камини или печки на дърва. С неговата помощ цепенето става по-лесно и бързо, в зависимост от дебелината на дървения труп могат да се използва клинове с различни размери.

 

Клиновете шила са изработени от хром-ванадиева стомана. Те са с лакирано покритие и са изработени по DIN7256.

 

Клинът за поваляне на дървета опростява рязането по време на сеч и регулира падането на дървото.

 

Защо да изберете клин от Bashmaistora.bg?

 

Разнообразие и детайлно описание – подбрали сме клинове, като всяко едно предложение е с детайлно описание и информация на техническите параметри.

 

Утвърдени производители и промоционални цени – направили сме подбор на доказани производители с богат опит и сериозно покритие на пазара, като също така предлагаме на нашите клиенти преференциални цени на голяма част от артикулите си.

 

Гаранция и бърза доставка – повечето от предложенията ни са с бърза доставка.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможни са технически грешки, както и несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. При такива, наш сътрудник ще се свърже с вас за уточнение преди обработка на поръчката. "Баш Майстора ООД" си запазва правото да променя цените без предизвестие както и да коригира сгрешени параметри без предварително уведомление. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.