Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 69 517 продукта и наличност над 3 767 570 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
69 517 продукта в наличност.
3 767 570 Артикула.
1 2
Подреди по
Резултати
1 2
1 2

Макетни ножове

Изборът на подходящ макетен нож с остри резци е определящ в зависимост от неговото приложение и спестява време и нерви. В днешно време макетните ножове намират широко приложение в много домакинства, работилници, строителни обекти.

 

С тях се осъществяват всякакви дейности по рязане на различни материали. Макетните ножове са много удобни, леки, икономични и изключително лесни за употреба.

 

Характерни качества на макетните ножове

 

Макетният нож е известен още като строителен. Характерно за него е вадещото се острие, което може да се спира на избрана дължина. Не е необходимо заточване.

 

Острието на макетния нож се състои от много малки остриета, които са свързани в една пластина. Те са предпочитани, защото когато острието се износи и затъпее, то ще се отчупи и на негово място ще се постави ново острие.

 

Видове макетни ножове и приложение

 

Използват се от майстори, занаятчии и домакини за рязане на картон, хартия, тънка пластмаса, за премахване на изолация от проводници и други дейности.

 

В зависимост от материала, от който е изработен корпуса, се делят на пластмасови или метални. Тези два параметъра са най-решаващи при избора на строителен нож. За ремонтни дейности е препоръчително да се използват макетни ножове с ширина на острието 18 мм.

 

Тези ножове се наричат още строителни за разлика от по-малките модели, които са по-често използвани за домашна употреба.

 

Материалът при макетните ножове е от значение. Макетният нож, или по-скоро тялото му, може да бъде изработен от пластмаса или метал. Пластмасата е по-евтина, но не е надеждна.

 

Ако се нуждаете от макетен нож в домашни условия, можете да ползвате и макетен нож с пластмасово тяло, но за професионалните майстори ножовете с метален корпус са по-практичен, безопасен и надежден вариант.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможни са технически грешки, както и несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. При такива, наш сътрудник ще се свърже с вас за уточнение преди обработка на поръчката. "Баш Майстора ООД" си запазва правото да променя цените без предизвестие както и да коригира сгрешени параметри без предварително уведомление. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.