Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 68 921 продукта и наличност над 3 963 365 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
68 921 продукта в наличност.
3 963 365 Артикула.

Масла

Маслото е всяко неполярно химично вещество, което е вискозна течност при стайна температура и е хидрофобно и липофилно. Маслата имат високо съдържание на въглерод и водород и най-често са запалими и повърхностно активни. Повечето масла са ненаситени липиди, които са течни при стайна температура.

 

Видове масла

 

Двигателните масла са особено подходящи за косачки и други машини с четиритактови двигатели, използвани в гората и градината.

 

Маслата за бутални компресори се използват за смазване на въздушни бутални компресори на базата на минерални парафинови масла. Подбрани са поради ниската склонност към образуване на отлагания, отлична устойчивост на окисляване.

 

Маслата за двутактови машини се отличават с много добра смазваща способност и добро изгаряне.

 

Маслото за обща употреба е с относително голям вискозитет за употреба в дома, автомобила, машини и механизми без специални изисквания за смазката.

 

Масло за скоростна кутия е подходящо за всички видове градинска и лека селскостопанска техника. Осигурява надеждна защита от корозия и ръжда и отлична съвместимост с уплътнителни материали.

 

Маслата за смазване на бутало са специално направени да предпазват материалите с покритие от залепване на буталата.

 

Маслата за смазване на верига са с отлична смазваща и прилепваща способност. Бързо се разграждат напълно в почвата и притежават много добра устойчивост срещу окисляване.

 

Маслото за стъклорез осигурява мек и прецизен срез, постоянно безпрепятствено движение на ролката на стъклореза и лесно проникване в среза.

 

Пневматичното масло премахва рисковете от образуване на скреж и корозия, включвайки водните частици в системата, което предотвратява лошото функциониране на изпускателния клапан и присъщите за пневматичните съоръжения проблеми.

 

Силиконовото масло е най-добро за смазване на пластмасови и други неметални механизми, каучукови изделия, метални и други механизми, работещи при големи температурни амплитуди.

 

Синтетичното масло е подходящо за стомана, неръждаема стомана, цветни метали и пластмаса, също така е напълно разтворимо във вода.

 

Машинното масло се дели на фино и за обща употреба. Най-добро за смазване на прецизни метални механизми, работещи при високи и средни скорости с малки натоварвания, е финото масло. Машинното масло за обща употреба е подходящо за дома, в автомобила, при велосипедите и други.

 

Минералните масла са едни от най-основните моторни масла и се използват най-често за голяма част от ежедневните автомобили. Тези масла работят добре също и за ежедневните мотори, които се задвижват при по-слаби екстремни условия (горещи, студени, прашни, хълмисти и други).

 

Стабилизаторът за гориво спомага за бързо и лесно стартиране на двигателя, както и подобряването на работата му. Изключително ефективен препарат, който помага за отстраняване на нагари, вода и други вредни емисии от цилиндрите на двигателя.

 

Защо да изберете масло от Bashmaistora.bg?

                                      

Разнообразие и детайлно описание – подбрали сме масла, като всяко едно предложение е с детайлно описание и информация на техническите параметри.

                                          

Утвърдени производители и промоционални цени – направили сме подбор на доказани производители с богат опит и сериозно покритие на пазара, като също така предлагаме на нашите клиенти преференциални цени на голяма част от артикулите си.

 

Гаранция и бърза доставка – повечето от предложенията ни се доставят с бърза доставка.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможни са технически грешки, както и несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. При такива, наш сътрудник ще се свърже с вас за уточнение преди обработка на поръчката. "Баш Майстора ООД" си запазва правото да променя цените без предизвестие както и да коригира сгрешени параметри без предварително уведомление. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.