Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 66 721 продукта и наличност над 4 105 086 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
66 721 продукта в наличност.
4 105 086 Артикула.

Менгемета

Менгемето е инструмент, който се използва за закрепване на детайли при рязане, пробиване и други. То представлява двойка паралелни челюсти с пластини, една от които обикновено е неподвижна, а другата се мести с помощта на винт и притиска детайла. Менгемето се прави от разнообразни материали, но в повечето случаи е изработено от метал или дърво.

 

Видове менгемета

 

  • винтово
  • машинно
  • за бормашина
  • тръбно верижно
  • настолно
  • основа за менгеме
  • тръбно
  • часовникарско
  • шлосерско

 

Винтовото менгеме е със закалени шлифовани призми, а V-образните канали позволяват закрепване на кръгли детайли и дава възможност за използване на основа и двете страни.

 

Машинното менгеме служи за прикрепване на детайли при обработка с фрези, бормашини и всякакви металорежещи машини с работна маса. Отличава се с голяма стягаща сила и стабилност.

 

Менгемето за бормашина е предназначено за стабилно закрепване на обработваем детайл към стойката за бормашина. Някои от тях имат стоманени челюсти с хоризонтални и вертикални V-образни канали, позволяващи затягане на кръгли детайли.

 

Тръбното верижно менгеме е оборудвано с основна работна плоча с интегрирано верижно менгеме за стягане с двойна затягаща челюст, тръбна подложка, приспособление за огъване.

 

Настолното менгеме има допълнителни подплънки за челюстите, предпазващи обработвания материал от повреда.

 

Основата за менгеме е с корпус от лят чугун и може да бъде завъртяна на 360°.

 

Тръбното менгеме е подходящо за тръбно обработване. Някои от тях се отличават с фиксиране на натискания материал отгоре надолу и надеждно се закрепва на повърхността с помощта на болтове.

 

Часовникарското менгеме служи за дребни и фини детайли. Подвижни са и с удобен захват за маса. Някои видове имат подплънки за челюстите, които предпазват обработвания материал от повреда.

 

Шлосерските менгемета намират широко приложение в автомобилните работилници, инструменталните работници, при извършване на техническо обслужване и поддръжка на машинния парк в промишлени предприятия, както и за всякакви занаятчийски дейности и други.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.