Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 69 563 продукта и наличност над 3 743 832 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
69 563 продукта в наличност.
3 743 832 Артикула.
Подреди по
Резултати

Мултицет / Мултиметър

Мултиметърът, известен още като мултицет, е широко използван в различни дейности, свързани с мерене на съпротивление, проверка на съществуване на верига, измерване на променлив и постоянен ток.

 

За разлика от по-ранните модели мултицети, които са били със стрелки за отчитане, към днешната дата на пазара могат да се открият почти единствено дигитални варианти. Те значително помагат в работата както на домашните майстори, така и на професионалистите, работещи в областта на електроинсталациите.

 

Основни характеристики на мултиметрите

 

  • Обхват на измерване

 

При избор на мултицет е важно да изберете вариант с подходящ диапазон на чувствителност. Например, ако имате нужда от измервателен уред за автомобилни системи и акумулатори, може да се нуждаете от устройство с по-висок обхват. Ако търсите опция за измерване на интегрални схеми, препоръчително е да се съсредоточите върху мултиметър, който може да отчита ниски напрежения. На пазара има варианти, които измерват температура, капацитет, честота и други.

 

  • Приложение

 

Тъй като мултицетът съчетава функции на амперметър и волтметър за мерене на променлив и постоянен ток и на омметър за измерване на съпротивление, той се използва главно от професионалисти и домашни строители. За професионална употреба се препоръчват по-скъпи и надеждни инструменти с по-точни измервания.

 

  • Допълнителни екстри

 

Полезността на уредите често зависи от техните функции и допълнителни възможности. Функцията „задържане“ Ви позволява да запазите цифрите на екрана, за да можете да ги запишете. Много модели мултиметри имат и индикатор за батерията на дисплея. Това Ви позволява да следите нивата му и да избягвате неприятни изненади като спиране на Вашия мултицет, когато Ви е необходим.

 

Подсветката на дисплея също е важна, ако често трябва да работите в тесни, тъмни или затворени пространства като мази и тавани. В магазини „Баш Майстора“ предлагаме модели с вградени фенерчета, което допълнително ще улесни работата Ви на тъмни места.

 

Безопасността е от първостепенно значение при работа с електрически инсталации и уреди. Следователно не трябва да се правят компромиси и е задължително вашият мултицет да бъде в добро състояние.

 

Без значение дали искате да замените стария аналогов мултиметър с дигитален вариант или да закупите уред за Вашия бизнес, в онлайн магазин “Баш Майстора” ще намерите комбинация от разнообразие, качество и достъпни цени. Ако не сте сигурен на кой мултиметър да се спрете, споделете с нашите специалисти дейностите, които възнамерявате да извършвате с него, а те ще Ви насочат към оптималния вариант.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможни са технически грешки, както и несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. При такива, наш сътрудник ще се свърже с вас за уточнение преди обработка на поръчката. "Баш Майстора ООД" си запазва правото да променя цените без предизвестие както и да коригира сгрешени параметри без предварително уведомление. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.