Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 68 921 продукта и наличност над 3 965 244 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
68 921 продукта в наличност.
3 965 244 Артикула.
Подреди по
Резултати

Наковални

Наковалнята е основен ковашки инструмент за гореща и студена обработка на метали и обработка на метал чрез обработка на пластмаса. Тя е един от основните инструменти за коване на метал. Наковалнята е масивно приспособление, обикновено прикрепено към пода благодарение на дървена основа.

 

Устройство и ползване на наковалните

 

Главните елементи на наковалнята са:

 

  • рог
  • наличник с отвори
  • основа с „лапи“.

 

Видове наковални

 

Наковалнята е огромна метална опора, върху която се кове. По конструкция биват:

 

  • безроги
  • еднороги
  • двуроги
  • еднороги конзолни
  • допълнителна наковалня за прецизно коване
  • клепало.

 

Препоръчително е всички видове наковални да бъдат изработени от стомана CT45, а след това горните им части следва да бъдат термично обработени до твърдост HB 340 – 477.

 

В миналото наковалнята се изработваше чрез коване. Днес тези наковални са рядкост. Били са заварявани от отделни парчета, към които са добавяни горни стоманени плочи. Изработвали са се предимно чрез отливане.

 

Защо да изберете наковалня от Bashmaistora.bg?

 

Разнообразие и детайлно описание – подбрали сме наковални, като всяко едно предложение е с детайлно описание и информация на техническите параметри.

 

Утвърдени производители и промоционални цени – направили сме подбор на доказани производители с богат опит и сериозно покритие на пазара, като също така предлагаме на нашите клиенти преференциални цени на голяма част от артикулите си.

 

Гаранция и бърза доставка – повечето от предложенията ни са с бърза доставка.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможни са технически грешки, както и несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. При такива, наш сътрудник ще се свърже с вас за уточнение преди обработка на поръчката. "Баш Майстора ООД" си запазва правото да променя цените без предизвестие както и да коригира сгрешени параметри без предварително уведомление. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.