Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 58 170 продукта и наличност над 4 126 956 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
58 170 продукта в наличност.
4 126 956 Артикула.

Ножици

Ножиците са ръчни инструменти, които се ползват за рязане. За да се намали силата, упражнявана върху режещия материал, в ножиците се използва принципа на лоста.

 

Битовите ножици обикновено се използват за рязане на плат и хартия. Съществуват и различни промишлени ножици (за рязане на метални плочки). В земеделието (градинарство, овощарство, лозарство) се използват ножици за подрязване, кастрене на сухи и безплодни клони или за оформяне на храсти.

 

В България обикновено ги наричат „лозарски ножици“, но се ползват и от всички растениевъди. Намират приложение и при бране на плодове. Предлагат се различни видове ножици за различни видове домакински и професионални цели.

 

В наши дни ножиците обикновено имат ергономичен дизайн и термопластична гума на дръжката за по-голям комфорт, което позволява на потребителите да прилагат по-голяма сила или да контролират прецизността.

 

Видове ножици

 

Лозарските ножици са подходящите инструменти, с които навременно може да поддържате красива и подредена градина. Те са специално разработени за тази цел, като са много здрави и остри и с тях могат да се режат дори тънки клони.

 

Ножиците за арматура са предназначени за рязане на различни метални изделия като арматурна тел, стоманени прътове, болтове, вериги, кабели и т.н. Незаменими са при изграждането на арматура, телени огради или за разрязване на големи катинари.

 

Ножиците за кабели, познати още като резачки за кабели, представляват инструменти с две рамена и режещи остриета, които осигуряват точно и гладко рязане на кабели и кабелни снопове.

 

Ножиците за клони и храсти са здрави и леки, служат за рязане на твърда дървесна растителност, пластмасови профили или маркучи. Някои видове са подходящи за рязане на сухи клони.

 

Ножицата за ламарина са често използвани за криволинейно или фигурно рязане, рязане на алуминиеви профили и за изравняване на ръбове и се предлагат в най-различни варианти. Остриетата им са направени от бързорежеща стомана, което позволява равномерно и лесно рязане.

 

Ножиците за полипропиленови тръби са предназначени са за чисто и бързо рязане на пластмасови и комбинирани тръби. С тях с минимални усилия само с един разрез ще постигнете прецизен отрез без деформация на тръбата.

 

Ножиците за рязане на ламинат oсигуряват бързо, чисто и безопасно рязане на ламинати с различна дебелина и широчина.

 

За поддържане на тревисти площи се използват косачки, но ако искате да бъдат перфектни и завършеците на тревистите площи, е добре да се снабдите с градински ножици за трева.

 

Комбинираната ножица влиза в употреба при рязане на картон, пластмаса, алуминиево, месингово и медно фолио. Не са подходящи за стоманена тел или ламарина.

 

Ножиците за шпилки са инструменти, които се прилагат основно при създаване на климатизации или на всяко място, на което е необходимо рязане на шпилки.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.