Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 55 416 продукта и наличност над 4 407 264 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
55 416 продукта в наличност.
4 407 264 Артикула.

Ножици

Ножиците са ръчни инструменти, използвани за рязане. За да се намали силата, упражнявана върху режещия материал, в ножиците се използва принципа на лоста. Битовите ножици обикновено се използват за рязане на плат и хартия. Съществуват и различни промишлени ножици (за рязане на метални плочи). В земеделието (градинарство, овощарство, лозарство) се използват ножици, които се използват за подрязване, кастрене на сухи и безплодни клони или за оформяне на храсти. В България обикновено ги наричат „лозарски ножици“, но се ползват и от всички растениевъди. Използват се и за бране на плодове. Предлагат се различни видове ножици за различни видове домакински и професионални цели. В наши дни ножиците обикновено имат ергономичен дизайн и термопластична гума на дръжката за по-голям комфорт, което позволява на потребителите да прилагат по-голяма сила или да контролират прецизността.

 

Ножиците за клони и храсти са здрави и леки, служат за рязане на твърда дървесна растителност, пластмасови профили или маркучи. Някои видове са подходящи за рязане на сухи клони.

 

Комбинираната ножица влиза в употреба при рязане на картон, пластмаса, алуминиево, месингово и медно фолио. Не са подходящи за стоманена тел или ламарина.

 

Ножиците за рязане на PVC тръби са предназначени за чисто и бързо рязане на пластмасови и комбинирани тръби. С тях ще постигнете прецизен отрез без деформация на тръбата само с един разрез. Някои от моделите разполагат с бърз обратен ход, което спестява време и усилия и автоматично контролирано отваряне на ножа с натискането на едно копче, а дръжките им обикновено са гумирани за по-сигурно захващане. Намират широко приложение в изграждането на отоплителни и водопроводни системи. Подходящи са за подготовката на муфи за заваряване. Широката подложка за тръби им позволява правилен орбитален срез, а възможността за подаване от двете страни ги прави подходящи за рязане както с дясна, така и с лява ръка.

 

Ножиците за арматура са предназначени за рязане на различни метални изделия като арматурна тел, стоманени прътове, болтове, вериги, кабели и т.н. Незаменими са при изграждането на арматура, телени огради или за разрязване на големи катинари. Дизайнът им наподобява този на клещите, с една основна разлика - двулостов механизъм, благодарение на който може да се приложи сила, достатъчна за разрязването на метален прът, метална тел или верига с дебелина до 19 мм. Благодарение на лостовият механизъм и дългите рамена на ножицата за арматура могат да се отрежат изделия и заготовки от стомана с якост до 1600N/мм².

 

Ножиците за кабели, познати още като резачки за кабели, представляват инструменти с две рамена и режещи остриета, които осигуряват точно и гладко рязане на кабели и кабелни снопове. Използват се за рязане на медни и алуминиеви кабели, като работят на принципа на лостовия механизъм – необходимото усилие се прилага върху челюстите с помощта на дръжки лостове. Кабелните ножици са основни инструменти за монтаж на електрически инсталации, кабелни трасета и трансформаторни станции. Ножиците за кабели са незаменим инструмент при замяна на електропроводи и при полагането на различни електрически, захранващи или комуникационни кабели.

 

Ножицата за ламарина представлява инструмент, който се използва за рязане на тънки метални листове и профили с най-различна дебелина, която обикновено е до 1.5 мм. При лостовите модели достига до 4 мм, а при професионалните лостови модели до 6 мм. Често използвани са и за криволинейно или фигурно рязане, рязане на алуминиеви профили и за изравняване на ръбове и се предлагат в най-различни варианти. Остриетата им са направени от бързорежеща стомана, което позволява равномерно и лесно рязане. Благодарение на лостовия механизъм вложеното усилие при работа е намалено и работата с ръчните ножици за ламарина е лесна и удобна.

 

Ножиците за рязане на ламинат oсигуряват бързо, чисто и безопасно рязане на ламинати с различна дебелина и широчина. Те са алтернативен вариант на електрическите инструменти за рязане на ламинат, предлагащи се на пазара. Характерно за ножиците за рязане на ламинат е, че работата с тях е безшумна без наличие на прах и напълно безопасна, благодарение на специалната форма на острието. Те са с лека и здрава конструкция от висококачествен алуминий и позволяват точно и неограничено надлъжно рязане, благодарение на назъбената основа, осигуряваща сигурно фиксиране на детайла по време на работа.

 

Ножиците за шпилки са инструменти, които се използват основно за изграждане на климатизации или навсякъде, където е необходимо рязане на шпилки.

 

Лозарските ножици са подходящите инструменти, с които навременно може да поддържате красива и подредена градина. Особено внимание обаче изискват лозята, розите и овощните дървета, които трябва да се обработват по специфичен начин, за да не се повредят. Лозарските ножици са специално разработени за тази цел, като те са много здрави и остри и с тях могат да се режат дори тънки клони.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.