Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 68 169 продукта и наличност над 4 065 705 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
68 169 продукта в наличност.
4 065 705 Артикула.
Подреди по
Резултати

Секачи

Ръчните секачи са инструменти, които се използват за ръчна обработка на различни материали като дърво, камък и метал. Това е стоманен инструмент със закалено клиновидно острие, твърда дръжка и мека ударна част.

 

Ръчните секачи се предлагат във всякакви форми и размери. Използват се от шлосери, строителни работници и други. Намират приложение при изсичане, разделяне, почистване и издълбаване.

 

Секачът служи за разсичане и разделяне на материали или за отстраняване на допълнителни, нежелани части от основния продукт. Плоските секачи с предпазител, които предлагаме, осигуряват безопасност и удобство по време на употреба и са предназначени за обработка на камък и метал.

 

Видове секачи

 

Шлосерските секачи биват плоски, кръстати и специални.

 

Плоските секачи могат да се използват за почти всички видове изсичания на тесни канали и повърхности. Страничните тесни стени са закръглени, а ръбовете – скосени. Ударната горна част на секача, наричана глава, се прави конусна и е леко изпъкнала, което позволява най-доброто използване на силата на удара с чука, тъй като ударът пада в центъра на ударната част.

 

Кръстатите секачи служат за изсичане на тесни канали, гнезда, дупки и други. Различават се от обикновените секачи по това, че имат значително по-къс режещ ръб. Наричат се кръстати, защото режещите им ръбове са перпендикулярни на плоските страни на средната част. Ъгълът на заточване и другите елементи при кръстатия секач са същите като при обикновените секачи.

 

Специалните секачи се използват главно за изсичане на ъглови и полукръгли канали, за изсичане на полукръгли и кръгли отвори и за изсичане на правоъгълни канали. Дължината на секача има голямо влияние върху производителността.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.