Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 69 563 продукта и наличност над 3 743 827 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
69 563 продукта в наличност.
3 743 827 Артикула.
Подреди по
Резултати

Скенери за стени

Скенерите за стени са инструменти, които се използват за определяне на разположението на метални и неметални обекти в стени, подове и тавани. С тях можете да откриете електроинсталации, тръбопроводи и арматура, както и да избегнете повреда на водопроводни електрически и други инсталации, които са доста срещан проблем по време на ремонт. Почти всички скенери за стена притежават функция за откриването на стоманени или железни обекти.

 

Как работят скенерите за стени?

 

Колкото по-близо до центъра на полето е обектът, който ще сканираме, толкова по-голяма е промяната на неговата честота. Това означава, че когато скенерът се плъзне по стената и се доближи до обект, честотата се променя, което се записва от електронния блок и се дава нужното указание.

 

Когато тече ток по проводник, около него се създава електромагнитно поле. То прави връзка с полето на скенера, което прави възможно намирането на проводници под напрежение в съответния режим на работа.

 

Колкото по-голям е токът, толкова по-силно е полето и взаимодействието му със скенера, толкова е и по-точно е позиционирането. В същото време могат да бъдат открити и проводници, разположени дълбоко в стената. Поради това някои потребители се съветват при търсене на проводници да бъде свързан консуматор. Колкото по-голяма е мощността, толкова по-силен е токът по проводниците.

 

Уреди за проследяване на кабели

 

Уредите за проследяване на кабели са много популярни уреди, необходими при започването на всеки ремонт. Причината за това е, че много често изпитваме затруднения да определим какво ще открием вътре в стената, по която възнамеряваме да работим.

 

За да пробием отвор ни трябват необходими познания какви кабели се намират вътре в стената, за да избегнем неприятни последици като счупване на свредлото при неочакван контакт с арматурата в стоманобетона или повреда на електрическите проводници и водопроводни тръби.

 

Тук на помощ идва електронният детектор за електрически кабели или скенери за стени. За да избегнем неприятните последици се налага да се оборудваме с уред за проследяване на кабели или скенер за стена.

 

Функции на уредите за проследяване на кабели

 

Основната функция на уреда за проследяване на кабели е откриване на електрически проводници под мазилката в стената. Използвайки уреда можете точно да определите наличните в стената електрически проводници и да се предпазите от попадане на свредлото в кабел.

 

Също така можете да избегнете токов удар и да си създадете допълнителна работа, ако прекъснете кабел поради невнимание, което възстановяване може да надхвърли многократно цената на самия скенер за електрически кабели.

 

Детекторът за електрически кабели притежава и функция за откриване на метал. При пробиване на дупка в стената е много вероятно свредлото да попадне в метална арматура или във водопроводна или газова тръба, ако правите ремонт на кухнята или банята.

 

За да избегнем повредата на свредлото в най-добрия случай или да нарушим целостта на водопровода или газопровода ще Ви е необходим уред за проследяване на кабели.

 

Поради факта, че електрофизичните свойства на всеки материал са различни, детекторите могат лесно да бъдат идентифицирани чрез електромагнитното поле. Посредством детектор за електрически кабели ще облекчите работата си, както и ще осигурите безопасност по време на ремонтни дейности и ще избегнете нежелани последствия и непредвидени разходи.

 

Какво е необходимо да знаем при покупка на уреди за проследяване на кабели?

 

Съществуват множество разновидности, но основно трябва да се обърне внимание на няколко основни параметъра, а именно:

 

  • точност на откриване
  • дълбочината на проникване и идентификация
  • възможността за самокалибриране
  • видовете материали, които открива детектора.
Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможни са технически грешки, както и несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. При такива, наш сътрудник ще се свърже с вас за уточнение преди обработка на поръчката. "Баш Майстора ООД" си запазва правото да променя цените без предизвестие както и да коригира сгрешени параметри без предварително уведомление. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.