Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 55 089 продукта и наличност над 4 302 819 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
55 089 продукта в наличност.
4 302 819 Артикула.

Стяги

Стягата е спомагателен инструмент, който се използва за закрепване на определени части по време на обработка и притискане на няколко части за лепене, както и едновременно извършване на пробиване или шлайфане. Изработена е от метал или дърво. Понякога стягата се приема и като инструмент за закрепване на уреди от домакинството. Това може да е лампа, менгеме и др. Стягата е устройство, което обикновено е съставено от две части – основна рамка и подвижна затягаща част. Съществуват разнообразни стяги, като така наречените лостови стяги, при които се използва система от лостове и оси. Скоростта на затягане е много по-бърза от метода за навиване на винт.

 

Дърводелската стяга е създадена за ползване там, където металните стяги са твърде тежки. Плъзгащата се долна челюст се заключва лесно и бързо с лост. Челюстите са направени от дърво (бук), а притисквачите са покрити с корк, така че да предотвратят нараняване на деликатни повърхности. Някои от видовете са особени подходящи при лепене.

 

Дърводелската автоматична стяга е със здрав и издръжлив корпус, предотвратяващ приплъзване при стягане и с ергономична ръкохватка за максимален комфорт при работа. Лесното преместване и максимална сила на стяга се осигурява от механизъм с ексцентрик. При някои видове има възможност за обръщане на рамото за използване на стягата като разпънка.

 

Дърводелските лентови стяги са с биматериални или ергономични двукомпонентни дръжки. Тези, които имат челюсти, са подходящи за пристягане на рамки. Тези без челюсти са подходящи за обикновено пристягане. Механизмът за затягане на скобата позволява да се фиксира постепенно – от свободно до мощно затягане. Предметите се захващат сигурно благодарение на еластичните захващащи челюсти.

 

Дърводелските стяги тип “C” са със широк корпус от лята стомана, позволяващ голяма сила на стягане.

 

Дърводелските стяги тип “G” са със специална винтова резба за бързо и сигурно затягане. Имат бърз бутон за незабавно освобождаване на захвата и мека гумирана дръжка за комфортен захват.

 

Дърводелските ъглови стяги са идеални за свързване на дъски и рамки под ъгъл от 90°, например при направата на лавици, малки шкафове или рамка. Корпусът е от дуралуминиева сплав, имат удобна биматериална дръжка.

 

Стягата за монтаж на врати поддържа перфектно касата на вратата при поставяне на пяна. Касата се подравнява прецизно вертикално и хоризонтално и се фиксира.

 

Стягите за направляващите шини служат за сигурно фиксиране на водещата шина, която се поставя в долния канал. Осигурява отличен резултат – прецизен и чист срез, защото се избягва изместване на материала при рязане.

 

Стягата тип чирак е перфектна за деликатни детайли благодарение на добре дозираната сила на стягане. Повечето видове за подходящи за ремонти в дома и за хоби занимания.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.