Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 69 356 продукта и наличност над 3 811 137 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
69 356 продукта в наличност.
3 811 137 Артикула.
Подреди по
Резултати

Продукти от TESA

Tesafilm® се създава в резултат на провал при производството на друг продукт. Когато фармацевтът Д-р Оскар Тропловиц поема лабораторията на своя колега Байерсдорф в края на 19-ти век, Тропловиц е работил върху създаването на самозалепваща превръзка, която е трябвало едновременно да залепва здраво и да е нежна към кожата.

Резултатът от неговото откритие е бил адхезив, който залепва отлично, но наранява кожата и по тази причина – неподходящ за наранявания. Тропловиц всъщност дублирал продукта “Citoplast” и го направил първата техническа самозалепваща лента на немския пазар – за ремонтиране на повредени гуми на велосипед.

Лентата е предшественик на каучуковата лента на Байерсдорф, която по-късно е преименована на tesafilm®.

 

Името tesa®

Името tesa® се свързва със секретарката Елза Тесмер, която е работила в Байерсдорф в Хамбург от април 1903 г. до края на Октомври 1908 г., първо като чиновник и след това като офис мениджър. Тя измислила името от първите две букви на фамилното й име и последните две букви от първото й име. За дълъг период от време, единственият източник на произхода на името е било едно писмо, написано от Тесмер до компанията Байерсдорф през 1960г.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможни са технически грешки, както и несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. При такива, наш сътрудник ще се свърже с вас за уточнение преди обработка на поръчката. "Баш Майстора ООД" си запазва правото да променя цените без предизвестие както и да коригира сгрешени параметри без предварително уведомление. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.