Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 55 078 продукта и наличност над 4 307 275 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
55 078 продукта в наличност.
4 307 275 Артикула.

Центри

Центърът е измервателен инструмент, използван за оразмеряване и очертаване на машинни елементи преди обработка. Техническият център се използва за трайно маркиране на линии и за маркиране на местата на пробиване. При центриране на отвори вдлъбнатината, образувана от маркиращия център, служи за насочване на свредлото по време на първоначалното му рязане в метала или материал или материала.

 

За да не бъдат изтрити и ясно видими по време на работа , очертаните линии се центроват с център. Единият работен край е конусен и завършва с конусно острие с ъгъл 45-60 градуса. За центри, с които ще се точкуват линии на отвори, които ще се пробиват, този ъгъл е от 75 до 90 градуса. Ударният крайна центъра представлява пресечен конус с малко заоблено чело. Той е произведен от инструментална въглеродна стомана. Острието се закалява на около 20-30 мм от върха.  Ударната част също ще се закали, но в по-малка степен. Заточването на острието на центъра се извършва на абразивен диск ръчно или на специална машина за заточване.

 

В продуктовата листа на „Баш Майстора“ сме включили различни видове центрове – за дибли, за струг и шлосерски.

 

Центровете за дибли се използват за точно маркиране на отвори за дибли. Поставят се в отворите за дибли, след което плоскостта се наглася и притиска върху тях. Остриетата от горната страна на тапичките бележат центровете на срещуположните отвори.

 

Центровете за струг служат за закрепване на дълги или тежки детайли върху универсални и приграмируеми стругови машини. Тялото им е изработено от конструкционна стомана, закалено и шлайфано. Други видове центрове за дибли служат за захващане на заготовки с центриращ отвор на стругови и шлайф машини. Монолитното тяло от конструкционна стомана е със запоен HW-връх.

 

Шлосерските центрове се изработват от стомана. Имат здрав механизъм, самостоятелно активира чрез натиск в посока надолу и отбелязва центъра. Покритието им е от никел. Изработени са по стандарт DIN 7250.

 

Вложки и аксесоари, инструменти за поправки на резби, ръчни огъвачи за тръби и много други ръчни инструменти може да намерите в наличност в нашия склад във Варна, както и с поръчка и доставка до всяка точка на България през онлайн магазина на „Баш Майстора“.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.