Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 69 517 продукта и наличност над 3 767 563 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
69 517 продукта в наличност.
3 767 563 Артикула.
Подреди по
Резултати

Лозарски ножици

Ключът за красивата и подредена градина се крие в навременната ѝ поддръжка. За тази цел е необходимо наличието на подходящи инструменти, сред които най-популярни са лозарските ножици.

 

Различните растения и храсти се подрязват по различно време, някои се обработват през зимния период, а за други е препоръчително след като са цъфнали. Обикновено храстите и декоративните растения е необходимо да се подрязват след цъфтеж, а тревистите растения – след края на вегетацията.

 

Особено внимание обаче изискват лозята, розите и овощните дървета, които трябва да се обработват по специфичен начин, за да не се повредят. Лозарските ножици са специално разработени за тази цел, като те са много здрави и остри и с тях могат да се режат тънки клони.

 

Видове лозарски ножици

 

Лозарските ножици се предлагат в различни варианти в зависимост от следните характеристики:

 

  • според дръжките – могат да бъдат с дълги или с къси. Дългите са предназначени по-често за оформяне на жив плет.
  • според остриетата – те са разминаващи се, които са подходящи за свежда дървесина. Обикновено са с едно вдлъбнато острие и едно право и пресрещащи се – тип наковалня. Те осигуряват по-лесно рязане на твърди и сухи клони. Режат подобно на нож върху дъска (в случая на наковалня) и могат да повредят обработваното растение, ако не се използват правилно.
  • според ширината на рязане – някои са подходящи за клонки с дебелина до 20 мм, а други повече. За всяка ножица е описана максимално допустимата ширина на рязане.
  • според механизма.

 

Защо да изберете лозарска ножица от Bashmaistora.bg?

 

Разнообразие и детайлно описание – подбрали сме лозарски ножици, като всяко едно предложение е с детайлно описание и информация на техническите параметри.

 

Утвърдени производители и промоционални цени – направили сме подбор на доказани производители с богат опит и сериозно покритие на пазара, като също така предлагаме на нашите клиенти преференциални цени на голяма част от артикулите си.

 

Гаранция и бърза доставка – повечето от предложенията ни са с бърза доставка.

Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможни са технически грешки, както и несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. При такива, наш сътрудник ще се свърже с вас за уточнение преди обработка на поръчката. "Баш Майстора ООД" си запазва правото да променя цените без предизвестие както и да коригира сгрешени параметри без предварително уведомление. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.