Онлайн магазин Баш Майстора разполага с разнообразие от 55 416 продукта и наличност над 4 407 263 артикула на склад.
Безплатна доставка над 99лв.
55 416 продукта в наличност.
4 407 263 Артикула.
Подреди по
Резултати

Лозарски ножици

В категория „ножици лозарски“ в онлайн магазин Баш Майстора ще откриете лозарски ножици от водещи производители на достъпни цени.

 

Ключът за красивата и подредена градина се крие в навременната й поддръжка. За тази цел е необходимо наличието на подходящи инструменти, сред които най-популярни са ножиците за подрязване. Различните растения и храсти се подрязват по различно време, някои се обработват през зимния период, а за други е препоръчително след като са цъфнали. Обикновено храстите и декоративните растения е необходимо да се подрязват, след като са цъфнали, а тревистите растения след края на вегетацията. Особено внимание обаче изискват лозята, розите и овощните дървета, които трябва да се обработват по специфичен начин, за да не се повредят. Лозарските ножици за специално разработени, за тази цел, като те са много здрави и остри и с тях могат да се режат дори тънки клони.

 

Лозарските ножици се предлагат в различни варианти, в зависимост от следните характеристики:

 

  • Според дръжките – могат да бъдат с дълги или с къси, дългите са предназначени по-често за оформяне на жив плет;
  • Според остриетата – те са разминаващи се, които са подходящи за свежа дървесина. Обикновено са с едно вдлъбнато острие и едно право и пресрещащи се – тип наковалня. Те осигуряват по-лесно рязане на твърди, сухи клони. Режат подобно на нож върху дъска (в случая на наковалня) и могат да повредят обработваното растение, ако не се използват правилно, това е още една причина да се използват за сухи клони;
  • Според ширината на рязане – някои са подходящи за клонки с дебелина до 20 мм, а други повече. За всяка ножица е описана максимално допустимата ширина на рязане;
  • Според механизма;

 

В магазини Баш Майстора ще откриете лозарски ножици с дължина 190 - 228 мм и капацитет на рязане от 10 до 25 мм. Ножиците за лозе BAHCO, които предлагаме са професионални лозарски ножици с въртяща се дръжка. Извивката на дръжката им позволява естествена адаптация към ръката и намалява усилието в китката при ежедневна работа. Ножиците BAHCO са предназначени за рязане на дървени клони и меки зелени стъбла. Тесните им режещи глави осигуряват достъп до най-труднодостъпните места, а дръжката им е мека, изработена от фибростъкло и подсилена с полиамид. Лозарската ножица UNIOR 542 е изработена от специална инструментална кована стомана с ергономични пластични дръжки, а режещите части са индуктивно закалени.

 

В магазини Баш Майстора ще откриете ножици лозарски с марка:

  • BAHCO
  • TOPSTRONG
  • UNIOR
Покажи повечеПокажи по-малко
Сравни
покажи
Уважаеми клиенти наличностите в bashmaistora.bg се обновяват на всеки 45 минути. Възможно е несъответствие между цените в сайта и тези в магазините. Снимките са илюстративни и е възможно реалния продукт да се различава от тях. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички цени са в български лева, с включен ДДС и са валидни при покупки онлайн.